Ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής η κατεδάφιση τμημάτων των παράνομων κατασκευών του διάσημου beach bar «Nammos» στην Ψαρρού της Μυκόνου

Οι μπουλντόζες στο ίσως πιο εμβληματικό κέντρο διασκέδασης του νησιού έρχονται μετά τη δέσμευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη ότι θα αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τη σωρεία πολεοδομικών παραβάσεων και την παράνομη δόμηση που τα τελευταία χρόνια είχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και απειλούσε να καταστρέψει για πάντα τον χαρακτήρα της Μυκόνου. 

Με την κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών στο Nammos και το λουκέτο που επιβλήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες σε επιχειρήσεις που διαπιστώθηκε ότι είχαν κάνει κουρελόχαρτο τον πολεοδομικό κανονισμό γίνεται πλέον σαφές ότι οι παρανομίες θα αντιμετωπίζονται με την αυστηρή εφαρμογή του νόμου. 

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Mykonoslive.tv, από την κατεδάφιση εξαιρέθηκαν προς το παρόν τα δύο βασικά κτήρια 520 τ.μ. και 39 τ.μ. στα οποία οι επιθεωρητές περιβάλλοντος είχαν εντοπίσει παρανομίες. Αυτά τα κτήρια δεν καλύπτονταν από τις δηλώσεις τακτοποίησης αφού το περίγραμμα, οι διαστάσεις, η συνολική επιφάνεια, οι εσωτερικές διαρρυθμίσεις και οι όψεις δεν συμφωνούσαν με τα δηλωθέντα. 

Υπενθυμίζεται ότι το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εντόπισε τις εξής αυθαιρεσίες: 

-κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτηρίου επιφάνειας 520 τετραγωνικών μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας της Ψαρρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή του αιγιαλού, με τμήματα του κτηρίου να βρίσκονται εντός της ζώνης του αιγιαλού και της παραλίας. Το κτήριο είχε δηλωθεί προς «τακτοποίηση» στο νόμο για τα αυθαίρετα, δηλαδή ως ανεγερθέν πριν από το 2011, ωστόσο όπως παρατηρούν οι επιθεωρητές ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της κατασκευής. Όταν έγινε ο έλεγχος τοποθετούνταν οι υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. 

-κατασκευή σε εξέλιξη κτηρίου 39 τετραγωνικών μέτρων με χρήση τουαλέτας εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή του αιγιαλού. Και για αυτό το κτήριο υπήρχε δήλωση «τακτοποίησης» ως ανεγερθέν πριν από το 2011. Και σε αυτή την περίπτωση όταν έγινε ο έλεγχος των επιθεωρητών τοποθετούνταν οι υδραυλικές και οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. 

-τοποθέτηση κοντέινερ εμβαδού 23,5 τετραγωνικών μέτρων χωρίς την άδεια που απαιτείται, ανεξάρτητα με το αν αυτά δεν είναι μόνιμες κατασκευές. Τα κοντέινερ τοποθετήθηκαν εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό. 

-τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5 - 1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Δείτε το βίντεο του mykonoslive.tv