«Παρά τα εμπόδια, έχουμε τις δυνατότητες να τα πάμε καλά. Αρκεί τώρα, στην κρίσιμη στιγμή, να μη θυμηθούμε τον κακό μας εαυτό. Σε ένα χρόνο περίπου έχουμε εκλογές.

Στο διάστημα που ακολουθεί, πρέπει να επιλέξουμε: Θα μείνουμε στην πόλωση, στην τοξική αντιπαράθεση και στην προεκλογική αμετροέπεια, την ώρα που ο κόσμος γύρω μας αλλάζει;

Ή θα δώσουμε αξία στο δημόσιο διάλογο, τολμώντας να συζητήσουμε επί της ουσίας – ανοιχτά και ρεαλιστικά – για τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τόπος […] επιδιώκοντας τη συναίνεση, γύρω από δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις;».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Μπρατάκος στην ομιλία του στην τελετή απονομής των επιχειρηματικών βραβείων του ΕΒΕΑ, προσθέτοντας ότι «οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι που βραβεύονται σήμερα, είναι η καλύτερη επιβεβαίωση ότι αξίζει να προσπαθήσουμε».

Ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι «δεν είναι βιώσιμη λύση για τον πληθωρισμό οι διαρκείς, οριζόντιες δημοσιονομικές παρεμβάσεις. Είναι η επιτάχυνση της ανάπτυξης».

Παρά τις συνθήκες αβεβαιότητας, η επενδυτική δραστηριότητα ανακάμπτει, το περιβάλλον λειτουργίας των επιχειρήσεων έχει βελτιωθεί αισθητά, «αλλά για να μην κινδυνεύει η χώρα και οι επιχειρήσεις, κάθε φορά που το κόστος του χρήματος ανεβαίνει, πρέπει να επιμείνουμε στο στόχο της ανάκτησης της επενδυτικής βαθμίδας» επεσήμανε και πρόσθεσε:

«Αυτό που ζητούν οι επιχειρήσεις και οι πολίτες, είναι μια οικονομία – μια χώρα – που δεν λειτουργεί μόνο σε συνθήκες ηλιοφάνειας. Αλλά μπορεί να αντέχει, να εξασφαλίζει σταθερότητα και προοπτική, μέσα στις συννεφιές και τις καταιγίδες.

Αυτή την οικονομία, που δεν καταφέραμε να χτίσουμε τις προηγούμενες δεκαετίες, μπορούμε να τη χτίσουμε τώρα. Δυνατότητες υπάρχουν και τις βλέπουμε» τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Τα βραβεία

Τα βραβεία έλαβαν οι εξής:

1. Βραβείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης: Uni-Pharma

2. Βραβείο εξαγωγικής δραστηριότητας – διεθνούς παρουσίας: Technohull

3. Βραβείο έρευνας – καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης: Intracom Defense

4. Βραβείο γυναικείας επιχειρηματικότητας: Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου

5. Βραβείο περιβάλλοντος και πράσινης ανάπτυξης: Ηλέκτωρ

6. Βραβείο αύξησης της απασχόλησης: Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.

7. Βραβείο ηλεκτρονικής επιχειρηματικότητας: Shopflix.gr

8. Βραβείο νέου επιχειρηματία: Γιώργος Πατσής

9. Βραβείο αναπτυσσόμενης μικρομεσαίας επιχείρησης: ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ

10. Βραβείο νεοφυούς επιχειρηματικότητας: ΤΟΒΕΑ