Όσοι είχαν την ευκαιρία ή την ατυχία -όπως το δει κανείς- να παρακολουθήσει το πώς χειρίστηκε ο πρόεδρος της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας τις δεκάδες διακοπές της Ζωής Κωνσταντοπούλου στη σημερινή συνεδρίαση δεν μπορούν παρά να μην του αναγνωρίσουν πως επέδειξε μνημειώδη ψυχραιμία.

Η πρόεδρος του κόμματος Πλεύση Ελευθερίας προσπάθησε από την αρχή -στην κυριολεξία- να βάλει μπουρλότο στη συνεδρίαση με συνεχείς (και κατά την προσφιλή της τακτική πολλές φορές άσχετες) τοποθετήσεις γράφοντας στα παλιά της τα υποδήματα και την κοινοβουλευτική διαδικασία και τους συναδέλφους της, μέλη της επιτροπής. Φώναζε, διέκοπτε, έκανε σχόλια επί παντός επιστητού, μίλησε τον τριπλάσιο χρόνο από τους συναδέλφους της, αλλά ο Μπούρας... βράχος. Δεν έπεσε στην «ακτιβιστική» παγίδα της Ζωής. Με ήρεμο και αποφασιστικό τρόπο έβαλε στη θέση της -δύσκολο το έργο του- την κ. Κωνσταντοπούλου, που πήγε να δώσει παράσταση ως "εθνική εισαγγελέας". Πάντως, αυτό που έμεινε από τη σημερινή συνεδρίαση ήταν- εκτός από τις φωνασκίες της κυρίας προέδρου- η αγωνιώδης προσπάθεια της Ζωής Κωνσταντοπούλου να «δηλώσει» με εμφατικό τρόπο πως δική της ιδέα ήταν να καταθέσει η αντιπολίτευση αίτημα να κληθεί στη Βουλή η ηγεσία του Αρείου Πάγου για το πόρισμα των υποκλοπών και απλώς τα άλλα κόμματα ακολουθούν.

Κι αν κρίνουμε από τη σιωπή των βουλευτών της αντιπολίτευσης στην... παράσταση διακοπών (μπάχαλο πήγε να κάνει τη συνεδρίαση, αλλά μην τους κακοκαρδίσουμε...) που έδωσε (με το γνωστό απαράμιλλο στιλ της) η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μάλλον τα κατάφερε. Μπράβο, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, την Ελ. Λύση, τη Νίκη και τους Σπαρτιάτες για τη "νέα αρχηγό" που βρήκαν.