Ένα ακόμη σόου επιχείρησε να στήσει η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Επειδή δεν κατάφερε να κάνει διαφορετικά αισθητή την παρουσία της, τουλάχιστον με επιχειρήματα, αποφάσισε να διακόπτει κάθε ομιλητή της πλειοψηφίας.

Μάλιστα, όταν ξεκίνησε η διαδικασία θέλησε να κάνει παρέμβαση – μαραθώνιο, προκειμένου να μιλήσει για την υπόθεση κι όχι για την ημερησία διάταξη της συνεδρίασης, δηλαδή τα αιτήματα που είχαν καταθέσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παραβιάζοντας κάθε έννοια του κανονισμού της Βουλής κατάφερε τελικά να μιλήσει συνολικά 22 λεπτά την ίδια ώρα που οι συνάδελφοί της, κι αυτοί φυσικά της μειοψηφίας, αγόρευσαν γύρω στα 7-8 λεπτά, όπως είχε συμφωνηθεί εξ αρχής.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, όμως, δεν έμεινε εκεί. Μολονότι έχει διατελέσει Πρόεδρος της Βουλής συνέχισε τις ειρωνείες προς τους συναδέλφους της, θεωρώντας -όπως είπε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θ. Μπούρας- ότι αποτελεί κάποιου είδους μοναδικότητα στη Βουλή.

Η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας με το γνωστό χαρακτήρα της, που δεν σέβεται κανέναν, δεν επέτρεψε στον Σταύρο Καλαφάτη να απευθύνει την ομιλία του, διακόπτοντάς τον πάνω από οκτώ φορές. Και βέβαια απλώς απαντούσε με φληναφήματα που θα παίξουν μόνο στα δελτία ειδήσεων! Έτσι προφανώς αντιλαμβάνεται η ίδια όχι μόνο τη Δημοκρατία αλλά και συνολικά το ρόλο της αντιπολίτευσης. Διαφωνείς δεν θα… μιλήσεις!

Θυμίζουμε ότι κάτι αντίστοιχο είχε κάνει και κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, με μοναδικό στόχο να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω της. Με τον λάθος τρόπο φυσικά, αφού για την ταμπακιέρα πραγματικά τίποτα.