Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στην Αυστραλία αλλά υπάρχουν προβλήματα με τη βίζα του, σε σημείο που το νούμερο 1 στον κόσμο έχει μπλοκαριστεί και περιμένει να καταλάβει τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες. Ακόμα ένα κεφάλαιο σε μια ιστορία που συνεχίζει να εξελίσσεται όλη την ημέρα, με τη λύση να είναι ακόμα δύσκολο να προβλεφθεί.

Ο Σέρβος προσγειώθηκε στο Tullamarine – το διεθνές αεροδρόμιο της Μελβούρνης – στις 23:30 τοπική ώρα (14:30 ώρα Ελλάδας), αλλά τον περιμένει μια μακρά νύχτα, μετά την ειδοποίηση των Αρχών για λανθασμένη βίζα που παρουσίασε η ομάδα του παίκτη.

Το tweet που δημοσίευσε η Τζάαλα Πάλφορντ, μεταβατική υπουργός αθλητισμού της πολιτείας της Βικτόρια, χρονολογείται από εκείνα τα λεπτά.

«Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ρώτησε εάν θα υποστηρίξουμε την αίτηση βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς για την είσοδο στην Αυστραλία. Δεν θα παρέχουμε στον Νόβακ Τζόκοβιτς υποστήριξη ατομικής αίτησης βίζας για να συμμετάσχει στο Australian Open 2022. Ήμασταν πάντα ξεκάθαροι σε δύο σημεία: η έγκριση της βίζας είναι θέμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και οι ιατρικές εξαιρέσεις είναι θέμα των γιατρών», έγραψε.

Ως εκ τούτου, οι ίδιες οι αρχές της Βικτώριας -όπως δήλωσε η υπουργός- αρνήθηκαν να υποστηρίξουν τη βίζα του τενίστα. Σύμφωνα με την αυστραλιανή εφημερίδα The Age, ο Νούμερο 1 τενίστας στον κόσμο ανακρίθηκε από αξιωματούχους της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης σε δωμάτιο αεροδρομίου μέχρι τουλάχιστον τις 01:15 π.μ. τοπική ώρα

Και οι ερωτήσεις αφορούσαν την τεκμηρίωση για την αίτηση εξαίρεσης, η οποία δεν ήταν επαρκής: δεν είναι σαφές εάν μια λοίμωξη από την COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες – η οποία υποπτεύεται ότι μπορεί να δικαιολογεί την εξαίρεση του παίκτη – είναι επαρκής για να διασφαλιστεί η είσοδος στην Αυστραλία, σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές.