Αυξάνονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που στέλνουν ξεκάθαρα μηνύματα στον πρόεδρο

του κόμματος ότι δεν επιθυμούν οποιουδήποτε τύπου… φλερτ με την Κουμουνδούρου

 

Γράφει ο Λεωνίδας Δεληγιώργης

 

Ισχυρό προβάδισμα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αρχίζει να παίρνει η θέση πως η ηγεσία του κόμματος, σε περίπτωση μη σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά τη διεξαγωγή επαναληπτικών εθνικών εκλογών, θα πρέπει να δείξει θετικά δείγματα γραφής, ενθαρρύνοντας τη διασφάλιση της σταθερότητας στη διακυβέρνηση της χώρας. Τουτέστιν, να μην παρασυρθεί από τον τυφλό «αντιμητσοτακισμό» του ΣΥΡΙΖΑ, που ονειρεύεται συνθήκες κοινωνικού χάους και πολιτικής αστάθειας ως ύστατη γραμμή άμυνας για να δικαιολογήσει την ήττα του στις εθνικές εκλογές, όπως τουλάχιστον δείχνουν μέχρι τώρα τα αποτελέσματα όλων των δημοσκοπήσεων – φανερών και μυστικών.

Αν και ο Νίκος Ανδρουλάκης θα ευχόταν οι δεύτερες κάλπες να εξασφαλίσουν αυτοδυναμία στη Ν.Δ., εν τούτοις –σε αντίθετη περίπτωση– αντιλαμβάνεται πως θα είναι αυτός που θα κληθεί να πιει το πικρό ποτήρι της συνεργασίας μαζί της, δεδομένου πως προς αυτήν την κατεύθυνση θα του ασκηθούν πιέσεις από το εσωτερικό του κόμματος. Ηδη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει ένα ισχυρό μπλοκ από αρνητές του σεναρίου της συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ούτε με το πιστόλι στον κρόταφο θα συνεργαζόμουν με τον ΣΥΡΙΖΑ» έχει δηλώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος, εις εκ των πρώην διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Την ίδια περίπου άποψη έχουν εκφράσει και άλλοι βουλευτές του κόμματος, όπως η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Χαρά Κεφαλίδου, καθώς και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή.

Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, που ξεκίνησε τους λεονταρισμούς το προηγούμενο διάστημα με το να δηλώνει πως ούτε «ο Τσίπρας ούτε ο Μητσοτάκης» θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, σταδιακά υποχρεώνεται να συμβιβαστεί με την κοινή λογική και φυσικά να λάβει υπ’ όψιν του και τις εσωτερικές πιέσεις. Ειδικά όταν ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας, εμφανιζόμενος στη ΔΕΘ ανέφερε πως δεν θα ήθελε να αξιοποιήσει την απώλεια της αυτοδυναμίας του πρώτου κόμματος για να αποπειραθεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση των «ηττημένων δυνάμεων» της εκλογικής κάλπης.