Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξαπέλυσε σήμερα επίθεση κατά του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Ντράγκι. «Ίσως είχε κουραστεί να κυβερνά και επωφελήθηκε της ευκαιρίας», δήλωσε ο «Καβαλιέρε» στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica.

«Η δουλειά του πρωθυπουργού, βέβαια, προϋποθέτει βαρύτερο ωράριο εργασίας από εκείνο ενός κεντρικού τραπεζίτη», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι και τόνισε ότι η ιταλική κεντροδεξιά δεν ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Παράλληλα, ο «μίστερ τιβί» δήλωσε ότι το κόμμα του, Φόρτσα Ιτάλια, θα κατέβει σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, σε συμμαχία με την Λέγκα και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας, αλλά μόνον στην συνέχεια θα αποφασιστεί «ποιος θα είναι ο υποψήφιος πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, o Μάριο Ντράγκι σχολίασε τις δηλώσεις Μπερλουσκόνι διαψεύδοντας ότι παραιτήθηκε λόγω κόπωσης και υπογραμμίζοντας ότι αν συγκροτούσε μια νέα κυβέρνηση, θεωρεί ότι η διάρκειά της δεν θα ξεπερνούσε την μία ημέρα.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, τέλος, σύμφωνα με την Corriere, αποσαφήνισε ότι «δεν υπάρχει καμία απολύτως διάσταση απόψεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα».