Τις ολοκληρωμένες προτάσεις της κυβέρνησης για θέματα χωροταξίας και πολεοδομίας της Αθήνας «που έχει υποσχεθεί να καταθέσει», αναμένει ο δήμος και θα τοποθετηθεί επ΄αυτών, δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας , Κώστας Μπακογιάννης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι σε εξέλιξη και κατά τη συζήτηση για τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος.

«Έχουμε αποδείξει, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι μπορούμε να προασπίσουμε την πόλη. Απόδειξη τα ύψη γύρω από την Ακρόπολη, όπου ελήφθη μια πολύ σημαντική-γενναία απόφαση μετά από προτροπή του δήμου», τόνισε ο κ. Μπακογιάννης.

Ο επικεφαλής της « Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό, Κωστή Χαταζηδάκη ότι «είπε ψέματα στη Βουλή ότι αποσύρει τις διατάξεις που αφορούσαν το δήμο Αθηναίων αλλά τελικά απέσυρε μόνο τις διατάξεις σχετικά με το όριο των κλινών των ξενοδοχείων στο Μεταξουργείο». Επίσης επικαλέσθηκε στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου σύμφωνα με τα οποία υπάρχει υπερκορεσμός κλινών στο κέντρο της Αθήνας.

Μια ολοκληρωμένη συζήτηση για την Αθήνα και όχι σπασμωδικές αποφάσεις ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος. Ο κ. Γερουλάνος χαρακτήρισε σημαντικό να υπάρχουν επενδύσεις στην Αθήνα από τον τομέα του τουρισμού «χωρίς να θυσιαστεί ο χαρακτήρας της πόλης» όπως είπε.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός κατηγόρησε τη Διοίκηση του δήμου ότι «φαίνεται να υπηρετεί το μοντέλο της Αθήνας που το κέντρο της είναι ξενοδοχειακό el dorado”.

 

Διαβάστε περισσότερα: