Επιπλέον μείωση 5% στα δημοτικά τέλη από τον Οκτώβριο προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στο MEGA, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον «Μεγάλο Περίπατο», στα έργα που έχουν γίνει κι αυτά που θέλει ακόμη να ολοκληρώσει, αλλά και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για τη μείωση των δημοτικών τελών είπε συγκεκριμένα «μειώσαμε πέρυσι τα δημοτικά τέλη κατά 5% οριζόντια για όλους. Είμαστε δεσμευμένοι πως φέτος τον Οκτώβριο θα προχωρήσουμε σε άλλη μία μείωση για άλλο 5%. Αυτά γίνονται γιατί έχει γίνει μια πολύ σοβαρή δουλειά διαχείρισης των οικονομικών του δήμου».

Για τον «Μεγάλο Περίπατο» είπε ότι είναι «είναι ένα έργο σε εξέλιξη για το οποίο έχουνε ακουστεί πολλά και έχουν ειπωθεί ακόμα περισσότερα. Είναι ένα έργο που έχει καθυστερήσει, όμως νομίζω το αποτέλεσμα είναι που θα κριθεί και θα αξιολογηθεί. 

Μιλάμε για πάνω από 70 νέα, ψηλά δέντρα, για πλατιά πεζοδρόμια, για μια άλλη λειτουργία και εικόνα της πόλης που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ο «Μεγάλος Περίπατος» είναι κάτι πολύ περισσότερο. Είναι η Ομόνοια που έχει ολοκληρωθεί, το Σύνταγμα και η Όλγας που θα αποδοθεί στο τέλος του επόμενου καλοκαιριού».

Όσο για την κριτική που έχει δεχτεί για το συγκεκριμένο έργο, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «κάθε μέρα περπατάω στις γειτονιές.  Η Αθήνα έχει 129 γειτονιές, εκεί κρινόμαστε καθημερινά από το αποτέλεσμα, από την καθαριότητα που έχουν γίνει πολλά και σημαντικά βήματα, από τα φώτα που αναβαθμίζονται, από τα πεζοδρόμια, από την άσφαλτο, από τις παιδικές χαρές, από τα γηπεδάκια, από το πράσινο, από όλα τα μικρά που κάνουν τα μεγάλα και κάνουν την καθημερινότητα έστω και λίγο πιο εύκολη.

Σχετικά με τους αστέγους και τους τοξικομανείς επισήμανε: «δεν υπάρχει άστεγος σε αυτήν την πόλη ο οποίος να μην έχει ένα κρεβάτι σε μια δομή του δήμου Αθηναίων. Έχουν γίνει πράγματα σε αυτά τα χρόνια που δεν είχαν γίνει τα πολλά προηγούμενα. (…)

Οι πιάτσες δε δημιουργούνται κάπου επειδή είναι ευάερα και ευήλια. Δημιουργούνται κάπου επειδή υπάρχει εμπόριο. Το εμπόριο αυτό πρέπει να το χτυπήσουμε και να είμαστε ανελέητοι. Είμαστε έτοιμοι και ανοιχτοί να συνεργαστούμε και να λειτουργήσουμε μαζί, συμπληρωματικά, το έχουμε κάνει στο παρελθόν. Όπου το έχουμε κάνει έχουμε πετύχει».

Ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχτηκε  ότι λείπει ο αστυνομικός της γειτονιάς. «Βεβαίως μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω σχετικά με την εγκληματικότητα στον δήμο. Αυτό που έχει σημασία είναι ο αστυνομικός της γειτονιάς, δηλαδή η συστηματική, προληπτική αστυνόμευση. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο σήμερα και αυτό το οποίο μας λείπει». 

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν χρειάζονται προσλήψεις αστυνομικών αλλά ανακατανομή του προσωπικού και ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.

Τέλος αναφέρθηκε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου λέγοντας ότι θα είναι ξανά υποψήφιος. 

«Είμαστε κοντά στο να καταλήξουμε στα πρόσωπα για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων του συνδυασμού. Μπορώ να σας πω ότι θα είναι ένας συνδυασμός ανανεωμένος κατά 60%, ένας συνδυασμός που θα υπερβαίνει κόμματα και ιδεολογίες, θα συνδυάζει νέες ιδέες με εμπειρίας, καθρέφτης της πραγματικής Αθήνας, της γειτονιάς».