Υπέροχη συνταγή για ένα από τα πιο παραδοσιακά και οικογενειακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, από τον Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά

3 στικ σέλερι
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
3 καρότα
60 γρ. ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχάρι, κιλότο
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
πιπέρι
500 γρ. κρασί κόκκινο
2 κ.σ. θυμάρι
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
800 γρ. ντομάτες
1 κ.σ. κοφτή ζάχαρη κρυσταλλική

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Κόβουμε το σέλερι σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες.
Προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και προσθετουμε τα λαχανικά. αλάτι, πιπέρι, το θυμάρι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για να αλευρώσει το κρέας.
Προσθέτουμε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μοσχάρι. Σοτάρουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και από τις 2 πλευρές.
Προσθέτουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά τον πελτέ και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Μεταφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το μοσχάρι.
Κόβουμε τις ντομάτες σε 4 κομμάτια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 5 λεπτά να πάρει μία βράση.
Κλείνουμε το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 2 ώρες.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι, το θυμάρι, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com