Μνημόνιο συνεργασίας Αθηναίων, με στόχο την ανάπτυξη της εγχώριας κινηματογραφικής παραγωγής, την προσέλκυση ξένων παραγωγών στην Αθήνα και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, υπέγραψαν η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ως φορέα υλοποίησης του Athens Film Office (AFO) και η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Με τη συνεργασία αυτή, το Σεράφειο θα αναδειχθεί σε κυψέλη πολιτισμού, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου. Το Athens Film Office που, από τον περασμένο Μάρτιο, λειτουργεί ως το γραφείο εξυπηρέτησης και προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών στην Αθήνα, υπό την «ομπρέλα» του δήμου Αθηναίων, έχει ήδη συνεργαστεί με μέλη της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου σε γυρίσματα εντός της πρωτεύουσας. Στόχος, μετά την υπογραφή του μνημονίου, είναι η συμμετοχή του AFO και σε μία σειρά από καθιερωμένες δράσεις που φέρουν την «υπογραφή» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Ανάμεσα στις κοινές δράσεις που σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα είναι και η εκπαίδευση και επιμόρφωση στελεχών, προκειμένου να καλυφθούν οι ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες για εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στην οπτικοακουστική βιομηχανία της χώρας μας.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε πολύ κοντά το Athens Film Office και την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, προκειμένου να συνεργαστούν ουσιαστικά σε όλες τις δράσεις που σχεδιάζουν και να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της κινηματογραφικής παραγωγής στην Αθήνα», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μελίνα Δασκαλάκη, πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ). Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, Γιώργος Τσεμπερόπουλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του, «πως ο συνδυασμός των δυναμικών και των δυνατοτήτων μας θα φέρει πολύ ενδιαφέροντα και ουσιαστικά αποτελέσματα στους κοινούς μας στόχους, και ιδιαίτερα στην ανάδειξη του Ελληνικού Σινεμά και των επαγγελματιών του».