Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για την Σύνοδο Κορυφής πως η Ελλάδα θα συνεχίζει να στηρίζει σταθερά την Ουκρανία ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία συγκάλυψη στο δυστύχημα των Τεμπών .

Τη λύση των δύο κρατών για τον τερματισμό της κρίσης στη Γάζα προέταξε ως λύση, για μία ακόμη φορά, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο θέμα της ακρίβειας στη χώρα μας, επαναλαμβάνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει το θέμα με μόνιμες λύσεις, ιδιαίτερα για τα χαμηλότερα εισοδήματα, τονίζοντας ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού, ο οποίος θα διαμορφωθεί πάνω από τα 800 ευρώ.

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε και για την πολιτική αντιπαράθεση για την τραγωδία των Τεμπών,λέγοντας ότι πρέπει άπαντες να αφήσουν τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι «να λάμψει η αλήθεια».

«Κεντρική προτεραιότητά της ΕΕ αποτελεί η προστασία των αμάχων στη Γάζα», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Μόνη οριστική λύση στο Παλαιστινιακό πρόβλημα είναι η δημιουργία δύο κρατών. Συζητήσαμε θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες μας».

Αναφερόμενος στο ουκρανικό είπε: «Η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά την δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται».