Ένα ακόμη κρίσιμο μέσο για τη σωτηρία ανθρώπινων ζωών μπαίνει σε λειτουργία. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την ένταξη ενός τρίτου αεροπλάνου στον εθνικό στόλο αεροδιακομιδών, ενισχύοντας αποφασιστικά τη δυνατότητα του ΕΚΑΒνα ανταποκρίνεται άμεσα και αποτελεσματικά σε κάθε γωνιά της χώρας. Η κυβέρνηση αποδεικνύει στην πράξη ότι η ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στα κοινωνικά δίκτυα ήρθε να υπογραμμίσει τη σημασία της πρωτοβουλίας: «Ακόμα ένα αεροσκάφος αεροδιακομιδών εντάσσεται στον στόλο μας... σώζουν ζωές σε όλη τη χώρα». Πλέον, ο στόλος αποτελείται από τρία αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα, όλα αφιερωμένα στην αεροδιακομιδή ασθενών, με την πολύτιμη υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας. Η προσθήκη αυτή ενισχύει την ετοιμότητα του ΕΣΥ και δημιουργεί ένα πλέγμα προστασίας για τους πολίτες, ιδιαίτερα στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Κατά την επίσκεψή του στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το νέο αεροσκάφος και να συνομιλήσει με το προσωπικό που επιχειρεί καθημερινά σε δύσκολες συνθήκες. Εκεί, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας κράτους και ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ευχαριστώντας θερμά το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη χορηγία του. «Πρόκειται για μια προσφορά με απτό αντίκτυπο στην κοινωνία – σώζει ζωές», δήλωσε, υπογραμμίζοντας πως ο εκσυγχρονισμός του στόλου είναι μόνο η αρχή μιας συνολικής αναβάθμισης του συστήματος επείγουσας φροντίδας.

Η ανάρτηση

Ακόμα ένα αεροσκάφος αεροδιακομιδών εντάσσεται στον στόλο μας. Είναι έτσι το 3ο αεροπλάνο που μαζί με 2 ελικόπτερα κάνουν αεροδιακομιδές και σώζουν ζωές σε όλη τη χώρα, υποστηριζόμενα και από την Πολεμική Αεροπορία. Θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη χορηγία.

Δείτε την ανάρτηση