Με βίντεο που ανέβασε στο TikTok λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέτει του άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί στο δρόμο προς τις κάλπες καθώς και τα διλήμματα που τίθενται και ζητούν απαντήσεις και λύσεις.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει ότι «ανακοινώσαμε λοιπόν την ημερομηνία των εκλογών που θα γίνουν την 21η Μαΐου. Μέχρι τότε θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά. Να κάνουμε έναν ειλικρινή απολογισμό του έργου μας αυτά τα 4 χρόνια, αυτά τα οποία πετύχαμε, να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας. Να θυμίσουμε στους πολίτες πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα το 2023. Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι τηρήσαμε τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις»

Υπογραμμίζοντας το έργο που έχει γίνει αλλά και παρεμβάσεις κομβικές όπως η μείωση των φόρων και των εισφορών, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η δραστική μείωση της ανεργίας, η ψηφιοποίηση του κράτους,  καθώς και η λήψη μέτρων για την προστασία των συνόρων ζητά ισχυρή εντολή στις κάλπες

Ισχυρή εντολή προκειμένου όπως τονίζει «να σαρώσουμε» αυτά «που μας κρατάνε πίσω». «Να μιλήσουμε για αυτά που μας κρατάνε πίσω» τονίζει και προσθέτει: « Για τις μεγάλες παθογένειες του κράτους, τις εστίες του αναχρονισμού, της αναξιοκρατίας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα σαρώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα. Κι αυτή είναι η εντολή που θα ζητήσω προσωπικά από τον ελληνικό λαό».

Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει την πρόθεσή του στο δρόμο για τις εκλογές να τεθούν στο δημόσιο διάλογο «τα πολλά που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής» και να αντιμετωπιστούν θέματα όπως οι αδυναμίες του ΕΣΥ, το στεγαστικό ζήτημα που αφορά τους νέους αλλά και ο κεντρικός στόχος της επόμενης τετραετίας που είναι οι καλύτεροι μισθοί.

Και καταλήγει:  «Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά, να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά. Κι αυτό θα ψηφίσουμε στις 21 Μαΐου».

@kyriakosmitsotakis_ ✌️🇬🇷 #fyp #tiktokgreece ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis