Με ένα ευφάνταστο βίντεο από τον λογαριασμό του στο TitTok, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την αύξηση του κατώτατου μισθού, απευθυνόμενος ιδίως στους νέους, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης πως μέχρι το τέλος της τετραετίας θα φτάσει τα 950 ευρώ. 

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας μία μικρή αναδρομή πέρσι, καθώς και η προηγούμενη αύξηση του κατώτατου μισθού έγινε πρωταπριλιά από τα 713 στα 780 ευρώ. Σήμερα, από τα 780, φτάνει τα 830. 

Στην συνέχεια εξηγεί την σωρευτική αύξηση από το 2019 η οποία φτάνει το 28%, καθώς ο μισθός από τα 650 τότε, άγγιξε σήμερα τα 830 ευρώ. 

Σε σχέση με τον πληθωρισμό

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης έκανε μία άτυπη σύγκριση με τον πληθωρισμό, ο οποίος σωρευτικά αυξήθηκε κατά 16%, αρκετά λιγότερο σε σχέση με την αύξηση του κατώτατου μισθού. 

Η υπόσχεση

Σημειώνοντας πως αυτό είναι μόνο η αρχή, ο πρωθυπουργός επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησής του πως στο τέλος της τετρατίας, δηλαδή το 2027 ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τονίζοντας πως γνωρίζει πως οι μισθοί μας υπολοίπονται των αντίστοιχων ευρωπαϊκών, ενώ ο μέσος μισθός θα φτάσει τα 1.500 ευρώ. Επεσήμανε πως δεν λύθηκε το πρόβλημα, αλλά στο ζήτημα των μισθών, επιτέλους θα γίνουμε Ευρώπη. 

Δείτε το βίντεο

@kyriakosmitsotakis_

Από σήμερα αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στα 830€

♬ original sound - Kyriakos Mitsotakis