Η αύξηση για τον κατώτατο μισθό που έχει νομοθετηθεί είναι μία σημαντική αύξηση, έκανε σαφές ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι. Την ίδια ώρα, όπως είπε, μειώθηκε σημαντικά η ανεργία των νέων και των γυναικών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στη σημασία της επιλογής για αύξηση του κατώτατου μισθού σε σχέση με τη βελτίωσης της πορείας της ελληνικής οικονομίας, η οποία συνακόλουθα θα φέρει και καλύτερες δουλειές με καλύτερους μισθούς για τους Έλληνες. Άλλωστε, οι καλύτεροι μισθοί είναι στόχος της δεύτερης τετραετίας για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

“Η αύξηση των μισθών έχει πρωτίστως να κάνει με τη βελτίωση της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας. Όσο η οικονομία μας γίνεται πιο ανταγωνιστική, πιο εξωστρεφής, όσο παράγει περισσότερο προστιθέμενο πλούτο τόσο θα υπάρχει δυνατότητα στις επιχειρήσεις αλλά θα το ζητήσει και η ίδια η αγορά εργασίας, να αυξάνονται οι αποδοχές των εργαζομένων. Πάρτε για παράδειγμα τον Τουρισμό” είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε επίσης πως στόχος είναι οι δουλειές κατά προτίμηση να είναι σταθερές και να πληρώνουν καλύτερους μισθούς και στην κατεύθυνση αυτή η κυβέρνηση έχει νομοθετήσει μια σειρά από κίνητρα.

Απαντώντας ο πρωθυπουργός σε ερώτηση για την ανεργία ειδικά για τους νέους και τις γυναίκες, είπε: “Μείωση της ανεργίας των γυναικών στην ΕΕ, μέσος όρος 10,3% για την τριετία 2019-2022 και μείωση στην Ελλάδα 29,8%. Ξεκινάμε από χαμηλή βάση αλλά η μείωση ήταν πολύ μεγαλύτερη όσον αφορά την ανεργία των γυναικών από οποιαδήποτε άλλη χώρα” .

“Και στους νέους, η μείωση της ανεργίας 15-29 ετών ήταν 7,5% στην ΕΕ ενώ στην Ελλάδα ήταν 17,5%. Πάλι να τονίσω ότι ξεκινάμε από μια πιο υψηλή βάση. Όμως η μείωση ήταν σημαντική και στις δύο αυτές δημογραφικές ομάδες και όχι ευκαταφρόνητη”, συμπλήρωσε. Τόνισε επίσης ότι πρόκειται για δουλειές μεγαλύτερης προστιθέμενης αξίας, “πιο διατηρήσιμες και πιο εναρμονισμένες με το μοντέλο της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας για το οποίο δουλεύουμε και επιχειρούμε να υπηρετούμε”.