Μητσοτάκης: Να γίνει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση Τσίπρα – Βαρουφάκη

by athina

Κατακεραύνωσε τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για τα εργασιακά στη Βουλή, με αφορμή την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος «κάρφωσε» τον τέως πρωθυπουργό και παλιό «σύντροφό» του

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν παρών στην ομιλία Βαρουφάκη, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός να τον ρωτήσει στη συνέχεια: «Γιατί δεν είστε ποτέ στην αίθουσα όταν μιλάει ο κ. Βαρουφάκης; Γιατί φροντίζετε πάντα να απουσιάζετε; Ο κ. Βαρουφάκης είπε ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα. Είπε ότι δώσατε τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για να κρατήσετε τα εργασιακά. Γι’ αυτό κ. Τσίπρα δεν είπατε κουβέντα για τα πρωτογενή πλεονάσματα; Πρέπει να σας έχουμε και τους δύο στην αίθουσα για να καταλάβουμε τι έγινε το αμαρτωλό πρώτο εξάμηνο του 2015» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε ένα βήμα παραπάνω και ανέφερε: «Μιας και αυτή την περίοδο συζητάτε για την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου του ΣΥΡΙΖΑ, εγώ προτείνω κάτι διαφορετικό. Προτείνω, εδώ στη Βουλή, την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του κ. Τσίπρα και του κ. Βαρουφάκη για το α΄εξάμηνο του 2015».

Η απάντηση Τσίπρα

Αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί της ουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Σας είναι ιδιαίτερα συμπαθής ο κ. Βαρουφάκης το τελευταίο διάστημα. Ο άνθρωπος που, σύμφωνα με εσάς, κατέστρεψε την οικονομία και τη χώρα. Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός, καταλαβαίνουμε τους λόγους» και πρόσθεσε: «Μέχρι πρότινος είχαμε ανταλλάξει το “Μακεδονικό” με τις συντάξεις. Τώρα ανταλλάξαμε τα πλεονάσματα με τα εργασιακά. Ποια πλεονάσματα; Αυτά που είχατε υπογράψει εσείς στο 4% και 4,2%;»

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα