fbpx

Μητσοτάκης: Με την πρόταση δυσπιστίας ο κ. Τσίπρας έγραψε τον πρόλογο της ήττας του

by Tasos

 Σκληρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρας εξαπέλυσε από την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας πως η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε θα μετατραπεί σε πρόταση δικής του απιστίας προς τον λαό τονίζοντας παράλληλα πως η συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Και αυτό διότι η κυβέρνηση για το θέμα των υποκλοπών έχει τοποθετηθεί από την πρώτη στιγμή αναγνωρίζοντας τα λάθη που έγιναν αλλά με γνώμονα πάντα ότι δεν μπορεί να διαλυθεί μια τόσο πολύτιμη υπηρεσία όπως η ΕΥΠ. Την ίδία όμως στιγμή, όπως είπε, θα κληθεί να μιλήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας για μια σειρά θεμάτων για τα οποία σιωπούν.

«Θα κληθούν να μιλήσουν για όσα σιωπούν» τόνισε χαρακτηριστικά αναφέροντας ως παράδειγμα: «Πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα; Γιατί πρέπει ένας υπουργός να συναναστρέφεται ειδικό σε οφ σορ; Καλύπτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους δυο υπουργούς στο ειδικό δικαστήριο; Πώς γίνεται χθες να συλλαμβάνεται για απάτες ένας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που έστησαν τη σκευωρία της Novartis;»

Σαφές και το μήνυμά του για τον πρόεδρος της ΑΔΑΕ για τον οποίο σημείωσε πως «θα δούμε στην πορεία πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του».

«Σήμερα, μάλιστα, ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας τους καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση. Θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό. Θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Δεν θα διαπιστώσουμε απλά την αρραγή ενότητα του κόμματός μας. Θα είναι ευκαιρία να μάθουμε πολλά. Για το θέμα των υποκλοπών έχουμε ήδη τοποθετηθεί, χωρίς να αγνοούμε λάθη και χωρίς να διαλύουμε μια πολύτιμη υπηρεσία» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε «Με τον κ. Τσίπρα δεν επιλέγω τη σύγκρουση, επιλέγω τη σύγκριση» σημειώνοντας ότι «όσα κατακτήσαμε με κόπο δεν πρέπει να ανατραπούν. Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα συνέπεια και συνέχεια. Όχι μια δεύτερη φορά στη συμφορά, αλλά μια δεύτερη εντολή στην προκοπή. Γι’αυτό σε όλο το επόμενο διάστημα λίγα θα έχουμε να πούμε με τους εκπροσώπους του χθες.»

«Οι πολίτες» είπε «έχουν βιώσει μια τετραετία ψεμάτων και φόρων και πιστεύω τα χρόνια της εθνικής αξιοπρέπειας που ακολούθησαν. Ξέρουν ποιος στην πράξη μετρά και προχωρά και ποιος στα λόγια σκορπάει δίχως να μετρά. Η κοινωνία γνωρίζει ποιος μπορεί να ξεπερνά τρικυμίες. Κάθε πολίτης ο οποίος θα προσέλθει στην κάλπη την άνοιξη θα σκέφτεται τι θα είχε συμβεί αν ήταν άλλος στο τιμόνι να διαχειριστεί τις μεγάλες κρίσεις που μας έτυχαν. Βλέπει καθαρά, συγκρίνει, κρίνει, γυρίζει την πλάτη στο διχασμό και τη μιζέρια και είναι έτοιμοι οι πολίτες να απαντησουν στο δίλημμα αν θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω.»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως οι επικείμενες εκλογές είναι οι σημαντικότερες της μεταπολίτευσης. «Η παγίδα της απλής αναλογικής απειλεί τον τόπο με το σαράκι της ακυβερνησίας» υπογράμμισε προσθέτοντας οτι αυτό «σημαίνει ότι εξαρχής δεν υπάρχουν περιθώρια, ούτε για χαλαρές ψήφους, ούτε για δήθεν μηνύματα ανέξοδης διαμαρτυρίας. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη ημέρα και η δεύτερη θα επιβεβαιώσει την εντολή του ελληνικού λαού να είναι κυβέρνηση τη νέα τετραετία η ΝΔ. Ένα ψηφοδέλτιο, της αυτοδύναμης Ελλάδος και της αυτοδύναμης Ν.Δ. »

Και κατέληξε «πατριωτισμός της ευθύνης και ο εκσυγχρονισμός της προόδου γίνεται το μήνυμά μας. Θα συναντηθούμε με όλους χωρίς διακρίσεις. Όπως έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρώτος για τις φιλελεύθερες ιδέες μίλησε ο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεν έχουν όριο προς τα πάνω. Είναι ιδέες που εκφράζει η μεγάλη μας παράταξη , η ΝΔ. Βαδίζουμε προς τις κάλπες με τον ενθουσιασμό που προκύπτει από το έργο μας. 

Πριν από μένα άλλωστε το είχε πει ο μεγάλος Κρητικός ο Νίκος Καζαντζάκης. Υπάρχει εδώ στην Κρήτη, μια αδάμαστη φλόγα, ας την πούμε ψυχή. Περηφάνια, πείσμα, παλικαριά; Δύσκολο να την ορίσεις. Όλα αυτά μαζί. Σε αυτή την αδάμαστη φλόγα που λέγεται κρητική ψυχή απευθύνομαι ζητώντας τη να απλωθεί σε όλη τη χώρα. Εμπρός στον αγώνα για μια δεύτερη εντολή στην πρόοδο και την προκοπή.»

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα