Για τις πολύ σημαντικές εξελίξεις που αφορούν στην εξωτερική και αμυντική μας πολιτική, με αφορμή την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα των F-35, ενημέρωσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είπε χαρακτηριστικά, κατά τη σημερινή τους συνάντηση: «Κυρία Πρόεδρε, θα ήθελα καταρχάς να σας ενημερώσω για τις σημαντικές εξελίξεις που είχαμε το Σαββατοκύριακο στα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική και αμυντική μας πολιτική. Αναφέρομαι προφανώς στην επιστολή την οποία έλαβα από τον Υπουργό Εξωτερικών των  Ηνωμένων Πολιτειών, τον κ. Blinken, με την οποία και επίσημα η Ελλάδα  εντάσσεται στο πρόγραμμα των F-35, λαμβάνει ταυτόχρονα όμως και μία πολύ σημαντική δωρεάν αμυντική βοήθεια από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θεωρώ ότι η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και επιβεβαιώνει έμπρακτα ότι μία αξιόπιστη  αλλά και δυναμική εξωτερική πολιτική μπορεί να έχει πολύ ουσιαστικό  αντίκρισμα για τη μελλοντική θωράκιση της χώρας, ειδικά στον τομέα της ενίσχυσης της αποτρεπτικής της δυνατότητας».

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τόνισε ότι «πράγματι η ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας είναι πολύ σημαντική και με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται και ο ρόλος της ως παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή».

Χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει: «Με την επιστολή του @SecBlinken η Ελλάδα εντάσσεται και επίσημα στο πρόγραμμα των F-35, όμως ταυτόχρονα λαμβάνει και μία πολύ σημαντική δωρεάν αμυντική βοήθεια από τις ΗΠΑ. Η επιστολή αυτή είναι η καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων».