Μόνο λίγοι δεν είναι οι ποδοσφαιριστές και εν γένει οι αθλητές των οποίων οι γονείς εμπλέκονται στη σταδιοδρομία τους επίσημα ή ανεπίσημα, όπως π.χ. ο πατέρας του Λιονέλ Μέσι που είναι ο μάνατζέρ του.

Για τον ποδοσφαιριστή που αναφερόμαστε τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο Παντελής Χατζηδιάκος της Άλκμααρ (απέκλεισε την Λάτσιο την περασμένη Πέμπτη 16/3 από τα προημιτελικά του Conference League όπου θα αντιμετωπίσει Άντερλεχτ) μιλώντας στο ολλανδικό ESPN, αποκάλυψε τις ενέργειες που έκανε η μητέρα του προκειμένου να παίξει σε ποδοσφαιρικό σύλλογο της Ολλανδίας και γιατί το καλοκαίρι του 2011 αποφάσισε να αποχωρήσει από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, με σκοπό να μετακομίσει στην Ολλανδία και να ενταχθεί στις ακαδημίες της Άλκμααρ, τη φανέλα της οποίας φοράει εδώ και 12 χρόνια.

Ο διεθνής αμυντικός δήλωσε ότι «η μητέρα μου έγραψε γράμματα σε πολλές ολλανδικές ομάδες για εμένα».

https://www.youtube.com/watch?v=cj5-srtVwEQ

Συγκεκριμένα είπε:

«Στην Ελλάδα υπήρχε οικονομική κρίση και η μητέρα μου ήξερε πως στην Ολλανδία θα υπήρχε ένα καλύτερο μέλλον για εμένα, τα αδέρφια μου, για όλη την οικογένεια. Ήξερε πως στην Ολλανδία έχεις περισσότερες πιθανότητες να πετύχεις στο ποδόσφαιρο και έτσι έγραψε γράμματα σε αρκετές ομάδες για εμένα.

Στον Άγιαξ, στην Άλκμααρ, στην Αϊντχόφεν και στην Ουτρέχτη. Εκτός από την Άλκμααρ, απάντησε θετικά και η Αϊντχόφεν, αλλά ήμουν ήδη στην Άλκμααρ».

Μπράβο στη μάνα.