fbpx

Μήνυμα στήριξης στους κατοίκους ακριτικών νησιών από τον Πατούλη (Βίντεο)

by desk

Στη Ρω και το Καστελλόριζο βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Α’ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, Γιώργος Πατούλης για την ειδική ολομέλεια της ΕΝΠΕ, τονίζοντας τη συμπαράστασή του σε όσους μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας.

Νωρίς το πρωί, οι Περιφερειάρχες που συμμετείχαν στο συνέδριο μετέβησαν αρχικώς στο νησί της Ρω, για να παραστούν σε μια σεμνή τελετή στο φυλάκιο της νησίδας, δίνοντας μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας απέναντι στις εντεινόμενες προκλήσεις της γείτονος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Δέσποινας Αχλαδιώτη, της περίφημης «Κυράς της Ρω», όπως έκαναν και ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και οι υπόλοιποι Περιφερειάρχες, ενώ συνομίλησε με τους αξιωματικούς και τους οπλίτες που υπηρετούν στο φυλάκιο, τους οποίους συνεχάρη για το υψηλό φρόνημα και το ήθος τους.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

«Κανείς Έλληνας δεν θα είναι μόνος του, ακόμα και αν ζει στην πιο απομακρυσμένη περιοχή» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά, οι Περιφερειάρχες όλης της χώρας βρέθηκαν στο Καστελλόριζο για την έκτακτη ολομέλεια της ΕΝΠΕ, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίστηκε ομόφωνα η ενίσχυση των έργων υποδομών που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Ρω και τη Στρογγύλη από κονδύλια της ΕΝΠΕ, ως μια συμβολική κίνηση που αποτυπώνει την ισχυρή βούληση της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης να δίνει το δυναμικό «παρών» ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η ολομέλεια έκανε μάλιστα αποδεκτή την πρόταση του Περιφερειάρχη Αττικής και Α’ Αντιπροέδρου της ΕΝΠΕ να παρευρεθούν τα μέλη της Ένωσης στα εγκαίνια των έργων την ερχόμενη άνοιξη και να πραγματοποιηθεί διημερίδα για τους τρόπους με τους οποίους ο Β’ βαθμός αυτοδιοίκησης μπορεί να στηρίξει ενεργά τους ακριτικούς νησιωτικούς δήμους στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής.

Στην ολομέλεια συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μεγίστης Γιώργος Σαμψάκος και ο Αντιδήμαρχος Στρατής Αμύγδαλος, καθώς και η στρατιωτική ηγεσία της ΔΑΝ Μεγίστης, με τους οποίους πραγματοποιήθηκε ένας γόνιμος διάλογος για τις συνθήκες της καθημερινότητας στο νησί και για τις ιδιαίτερες ανάγκες των κατοίκων του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, ο Περιφερειάρχης Αττικής είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατοίκους του Καστελλόριζου και με υπηρετούντες στρατιωτικούς, ενώ μοιράστηκε μαζί τους και αναμνήσεις από τις πρωτοβουλίες που είχε αναπτύξει ως Δήμαρχος Αμαρουσίου, με την αδελφοποίηση του δήμου με το Καστελλόριζο, αλλά και ως πρόεδρος του ΙΣΑ με τις δράσεις για την εξασφάλιση φαρμακευτικού υλικού.

Πατούλης: «Κανείς Έλληνας δεν θα είναι μόνος του, ακόμα και αν ζει στην πιο απομακρυσμένη περιοχή»

Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τους μονίμους κατοίκους, αλλά και τους αξιωματικούς και τους οπλίτες που υπηρετούν στο νησί «τους φύλακες της χώρας», για το εθνικής σημασίας έργο τους.

Αναλυτικά:

«Βρισκόμαστε στην εσχατιά της Ελλάδας, στην νοτιοανατολική εσχατιά της Ευρώπης, εδώ που η καρδιά του Ελληνισμού χτυπά δυνατά.

Θέλω να ξέρετε, ότι όσα χιλιόμετρα και να μας χωρίζουν, εσείς δεν είστε μόνοι σας.

Στον καθημερινό σας αγώνα, κρίνεται ο αγώνας όλων των Ελλήνων για την ασφάλεια, την ακεραιότητα και την ελευθερία της πατρίδας. Ο λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ είναι για να δώσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ένα ηχηρό μήνυμα: οι Περιφέρειες όλης της Ελλάδας είναι στο πλευρό σας. Κανείς Έλληνας δεν θα είναι μόνος του, ακόμα και αν ζει στην πιο απομακρυσμένη περιοχή. Το Καστελόριζο μένει ψηλά στην καρδιά μας και κρατά ψηλά τη σημαία μας.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Θέλω να συγχαρώ τον Περιφερειάρχη Νότιου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο της Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου και τη φιλοξενία, αλλά και όλους τους συναδέλφους Περιφερειάρχες και αυτοδιοικητικούς που έδωσαν μήνυμα ενότητας και συνοχής σε αυτή την τόσο σημαντική διαδικασία δημοκρατικού διαλόγου» είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο με τη δήλωση του Περιφερειάρχη στο παρακάτω link:

https://youtu.be/FQ42M5E62uQ

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα