Αφού έσπειρε τον πανικό σε όλη τη Ρωσία, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, φέρεται να είναι έτοιμος να βάλει τέλος στις μετακινήσεις των στρατευμάτων του εντός της Ρωσίας, όπως ανέφερε το γραφείο του προέδρου της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Όπως αναφέρθηκε ο Λουκασένκο «ενεργώντας σε συμφωνία με τον Πούτιν, μίλησε στον επικεφαλής της Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν».

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν ο Πριγκόζιν συμφώνησε να αποκλιμακώσει την ένταση.


Παράλληλα υπάρχει ο ισχυρισμός ότι στο τραπέζι έπεσε και μάλιστα επήλθε και συμφωνία που εγγυάται την ασφάλεια των μαχητών της Wagner.

Λίγο αργότερα σε ηχητικό μήνυμα ο Πριγκόζιν ακούγεται να δηλώνει πως για να αποφευχθεί η αιματοχυσία επιστρέφουν στις βάσεις τους οι στρατιώτες του.

Ρώσος βουλευτής: Θα δοθεί αμνηστία στους πολεμιστές της Wagner αν καταθέσουν τα όπλα γρήγορα

Ρώσος βουλευτής δήλωσε σήμερα πως υπάρχει υπόσχεση για αμνησία στους μαχητές της Wagner αν καταθέσουν τα όπλα τους, αλλά πρέπει να δράσουν γρήγορα, σύμφωνα με το Reuters το οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

"Οι μαχητές της Βάγκνερ μπορούν ακόμη να καταθέσουν τα όπλα τους και να αποφύγουν την τιμωρία, δεδομένων των επιτευγμάτων τους κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης (στην Ουκρανία), αλλά θα πρέπει να το κάνουν γρήγορα", ανέφερε το TASS επικαλούμενο τον Πάβελ Κρασενίνικοφ.

Μια ανάσα από την Μόσχα

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Nexta είχε μεταδώσει πριν από λίγες ώρες πως η Wagner βρίσκεται λίγο πάνω από 300 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα.

Πηγή προσκείμενη στη φιλορωσική ηγεσία του Ντονέτσκ δήλωσε πως το κομβόι της Wagner που πλησιάζει στη Μόσχα αποτελείται από περίπου 5.000 άνδρες, με επικεφαλής τον ανώτερο διοικητή της, Ντμίτρι Ούτκιν, όπως αναφέρει το Reuters.

Η πηγή, η οποία έχει αποδειχθεί αξιόπιστη στο παρελθόν, δήλωσε ότι ο Πριγκόζιν είχε συνολικά λιγότερους από 25.000 άνδρες στη διάθεσή του και ότι περίπου 5.000 από αυτούς βρίσκονταν στο Ροστόφ, ενώ πρόσθεσε πως το σχέδιο της Wagner για τη Μόσχα ήταν να λάβει θέσεις σε μια πυκνοδομημένη περιοχή.

Το Reuters είδε οχήματα μεταφοράς στρατευμάτων και ένα φορτηγό με καρότσα που μετέφερε ένα τανκ να περνούν από την πόλη Βορονέζ (σε σημείο μετά τα μισά της διαδρομής προς τη Μόσχα), όπου ένα ελικόπτερο άνοιξε, προσθέτοντας πως δεν υπήρξαν αναφορές ότι συνάντησαν ουσιαστική αντίσταση στον αυτοκινητόδρομο.

Πριν από λίγο, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram και επαληθεύτηκε από το BBC έδειχνε φορτηγά να μπλοκάρουν μια γέφυρα σε απόσταση 97 χιλιομέτρων από τα περίχωρα της Μόσχας.

poreia-wagner.jpg