Σε μια «πράξη πολιτικής βίας» Δημοκρατική πολιτειακή γερουσιαστής της τοπικής βουλής της Πολιτείας της Μινεσότα και ο σύζυγός της σκοτώθηκαν, ενώ ένας άλλος πολιτειακός γερουσιαστής τραυματίστηκε σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε ο Τιμ Γουόλζ, κυβερνήτης αυτής της βόρειας πολιτείας των ΗΠΑ.
Η Μελίσα Χόρτμαν και ο σύζυγός της, από το Μπρούκλιν Παρκ, «πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί σε αυτό που φαίνεται να είναι μια πολιτικά υποκινούμενη δολοφονία», δήλωσε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι ένας δεύτερος γερουσιαστής ο Τζον Χόφμαν και η σύζυγός του, από το Τσάμπλιν, που επίσης έγιναν στόχος, τραυματίστηκαν. «Αυτή ήταν μια πράξη πολιτικής βίας», τόνισε ο Γουόλζ.
Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους δύο προαστίων της Μινεάπολης να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς αναζητούν τον ύποπτο δράστη των επιθέσεων που ήταν μεταμφιεσμένος παριστάνοντας τον αστυνομικό και πυροβόλησε τους δύο Δημοκρατικούς πολιτειακούς νομοθέτες και τις συζύγους τους μέσα στα σπίτια τους, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Οι επιθέσεις έγιναν πριν από τα ξημερώματα
Η Έιμι Κλόμπουτσαρ, μία από τις Αμερικανίδες γερουσιαστές της Μινεσότα, επιβεβαίωσε την ταυτότητα των θυμάτων της «σοκαριστικής πράξης βίας» σε μια ανάρτηση στο X, λέγοντας ότι οι προσευχές της «είναι μαζί με τις οικογένειες Χόρτμαν και Χόφμαν».
Τι είπε ο Ντόναλντ Τραμπ
Για «στοχευμένη επίθεση εναντίον πολιτειακών βουλευτών» έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. «Τέτοιους είδους φρικτή βία δεν θα γίνει ανεκτή στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Ο Θεός να ευλογεί τον σπουδαίο λαό της Μινεσότα, ένα πραγματικά υπέροχο μέρος!», τόνισε ο Τραμπ σε ανακοίνωσή του.
Από πλευρά της η υπουργός Δικαιοσύνης ΗΠΑ, Παμ Μπόντι αφού καταδίκασε έντονα τη δολοφονία της Δημοκρατικής γερουσιαστή Μελίσα Χόρτμαν στη Μινεσότα, πρόσθεσε ότι «το FBI βρίσκεται στο σημείο της επίθεσης». «Αυτή η φρικτή πολιτική βία δεν θα γίνει ανεκτή», δήλωσε σε ανάρτηση στο X.
, ,