Ο τεχνολογικός κολοσσός Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι επιδιορθώθηκε η υποκείμενη αιτία του τεχνικού προβλήματος, που επηρέασε σήμερα επιχειρήσεις παγκοσμίως, σημειώνοντας ότι τα κατάλοιπα των συνεπειών από τα προβλήματα κυβερνοασφάλειας εξακολουθούν να επηρεάζουν κάποιες εφαρμογές και υπηρεσίες του Office 365.

Τεχνολογικό black out προκλήθηκε παγκοσμίως, με τα πληροφοριακά συστήματα σε αεροπορικές εταιρείες, τράπεζες, χρηματιστήρια και άλλες επιχειρήσεις να βγαίνουν εκτός λειτουργίας.

Σύμφωνα με το Verge, χιλιάδες μηχανήματα Windows εμφάνισαν την «μπλε οθόνη θανάτου» (BSOD) κατά την εκκίνηση σήμερα, καθώς μια ελαττωματική ενημέρωση από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας CrowdStrike. Η CrowdStrike χρησιμοποιείται ευρέως από πολλές επιχειρήσεις παγκοσμίως για τη διαχείριση της ασφάλειας υπολογιστών και διακομιστών με Windows.

Microsoft - CrowdStrike: «Βουτιά» των μετοχών μετά το παγκόσμιο black out

Η ίδια η εταιρεία κυβερνοασφάλειας ανακοίνωσε πως υπέστη σημαντική διακοπή λειτουργίας, η οποία σχετίζεται με κάποια πρόσφατη ενημέρωση των συστημάτων της, σημειώνοντας πως βρίσκεται σε διαδικασία επαναφοράς. «Η CrowdStrike γνωρίζει αναφορές για σφάλματα σε κεντρικούς υπολογιστές των Windows που σχετίζονται με τον αισθητήρα Falcon», ανέφερε η εταιρεία. Ο αισθητήρας Falcon είναι ένα προϊόν που μπλοκάρει τις κυβερνοεπιθέσεις ενώ καταγράφει ύποπτη δραστηριότητα.