«Οι προϋποθέσεις για την αναδοχή είναι πιο ελαστικές από ότι στην υιοθεσία. Μπορεί κάποιος που είναι μόνος του ή έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Μπορούν πιο πολλοί άνθρωποι να γίνουν ανάδοχοι. Δεν μας νοιάζουν ούτε οι θρησκευτικές ούτε οι σεξουαλικές προτιμήσεις κάποιου», σημείωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο Mega.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η υφυπουργός, 1650 παιδιά υπάρχουν στις δομές και από αυτά μόνο 74 είναι κατάλληλα για υιοθεσία και τα περισσότερα είναι πάνω από έξι ετών. «Υπάρχουν πολλά παιδιά που πρέπει να τα βγάλουμε από τα Ιδρύματα και να μεγαλώσουν σε μια οικογένεια» τόνισε η υφυπουργός.
Η υφυπουργός ανέφερε ακόμα: «Η αναδοχή δεν απευθύνεται μόνο στις οικογένειες που δεν έχουν παιδί, είναι για όλες τι οικογένειες. Είτε που έχουν μεγαλύτερα παιδιά ή έχουν την επιθυμία. Η αναδοχή είναι μια σχέση ζωής που μπορεί να κρατήσει χρόνια. Ακόμα και να γυρίσει το παιδί στην βιολογική του οικογένεια πάντα θα υπάρχει η σχέση».
«Δίνουμε ένα ελάχιστο βοήθημα γιατί μέχρι σήμερα οι περισσότεροι ανάδοχοι είναι φτωχές οικογένεια. Δίνουμε 325 ευρώ το μήνα σε κάθε ανάδοχο και το ποσό αυξάνεται σε κάποιες περιπτώσεις και ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ σε ιδιαίτερες περιπτώσεις που υπάρχουν θέματα υγείας» δήλωσε η κ. Μιχαηλίδου.