Είπε ο άνθρωπος να ξεκουραστεί, να «αποφορτιστεί» όπως έλεγαν συνεργάτες του, ένα διήμερο προτού πάει… φαντάρος για είκοσι σχεδόν ημέρες –μπορεί και λιγότερες– και του το έβγαλαν ξινό. Ο λόγος για τον Στέφανο (της Ελλάδας) Κασσελάκη που από την ορεινή Αρκαδία τρέχει να μαζέψει τα… αμάζευτα με τα δάνεια και τις εταιρείες του, off shore και μη.

Μέχρι και ο εισαγγελέας παρενέβη για να κάνει έρευνα αφού κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτηκαν να βγάλουν στον αέρα το ιδιωτικό συμφωνητικό για το δάνειο που έδωσε στο κόμμα με δόξες και τιμές και με αφήγημα το ότι δεν πάει η καρδιά του –αυτή που τελικά κάποιοι ράγισαν στο Συνέδριο– να μην πάρουν δώρο και μισθό οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κομματικά Μέσα Ενημέρωσης. Όχι απλά φίλα προσκείμενα –έχει και από αυτά– αλλά κομματικά. Που πληρώνονται από το κόμμα. Και που έφτασαν στο σημείο να πληρώνονται από offshore εταιρεία του νέου αρχηγού. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν οι πηγές του νέου αρχηγού. Διότι ο διευθυντής του κόμματος, ο πρώην αυτός που απολύθηκε ή μάλλον εκδιώχθηκε κακήν κακώς, υποστηρίζει πως ούτε από το δάνειο πληρώθηκαν ούτε του χρωστούν χρήματα αφού τα επέστρεψαν μέσα σε λίγες ημέρες.

Μύλος. Το θέμα είναι ότι ο άνθρωπος πήγε διακοπές –η αλήθεια είναι πως αποφορτίζεται συχνά πυκνά με αποδράσεις είτε στην Αμερική, είτε στο Παρίσι, είτε στις Σπέτσες– και βρέθηκε να ψάχνει να δει πώς θα πουλήσει τις εταιρείες. Διότι για εταιρείες έχει μιλήσει αν και κανείς δεν ξέρει ποιες και πόσες είναι.

Άλλωστε η περιουσιακή και επαγγελματική κατάσταση του Στέφανου Κασσελάκη παραμένουν ένα μυστήριο. Γιατί όταν μιλάς για καθαρά χέρια και δηλώνεις πως δεν με κρατά κανείς οφείλεις και να το επιβεβαιώνεις. Πώς; Μα γνωστοποιώντας την περιουσιακή σου κατάσταση. Άσε που το οφείλεις και εκ του νόμου ως αρχηγός κόμματος στο οποίο δίνεται κρατική χρηματοδότηση και διαθέτει βουλευτές τόσο στο ελληνικό Κοινοβούλιο όσο και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Και πού είσαι, Στέφανε, μην ξεχνάς πως κάποιες διατάξεις σε αυτά τα περίπλοκα πράγματα στην Ελλάδα αφορούν και τους συζύγους. Και τα συγγενικά πρόσωπα…