Εντυπωσιακά κέρδη για τα κόμματα που υπερψήφισαν τον γάμο των ομοφύλων προκύπτουν από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega. Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ καταγράφει κέρδη 1,3 μονάδων, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδη 1,2 μονάδων. Μόνον η Πλεύση Ελευθερίας εμφανίζει απώλειες 0.9 μονάδων. Άνοδο εμφανίζουν και τα μικρότερα κόμματα, που από το 2,9% καταγράφονται πλέον στο 5%.

Ο σκοταδισμός και η τρομοκρατία δεν έφερε δημοσκοπικά οφέλη για τα κόμματα που καταψήφισαν:το ΚΚΕ έχει απώλεια 1,6 μονάδων, η Ελληνική Λύση χάνει 0,2 της μονάδας, οι Σπαρτιάτες καταποντίζονται από το 3,2% στο 2% και μόνον η Νίκη έχει σημαντική άνοδο από το 2,8% στο 4.9% στην εκτίμηση ψήφου που κάνει η εταιρεία.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έχει πλέον την αποδοχή του 60% της ελληνικής κοινωνίας, σύμφωνα με την μέτρηση της Metron Analysis.

Ο Στέφανος Κασσελάκης διατηρεί τα πρωτεία στις αρνητικές ψήφους όπως και συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται σταθερά στην καταλληλότητα δίχως αντίπαλο. 

metron-12.jpeg
metron-13.jpeg
metron-16.jpeg
metron-24.jpeg
metron-18.webp
metron-31.jpeg
metron-36.jpeg