Η διατήρηση της ιδιότητας του τριτέκνου εφ' όρου ζωής είναι ένα από τα βασικά μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας, ανακοίνωσε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στη συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση όσων ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

Η ιδιότητα του τριτέκνου και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτή δεν παύει όταν ένα παιδί κλείσει τα 18 ή τελειώσει τις σπουδές του είπε η υπουργός η οποία πρόσθεσε ότι η πιστοποίηση της τριτεκνικής ιδιότητας μπορεί να γίνει αυτόματα μέσω του gov.gr. Επίσης, το ποσοστό των τριτέκνων που θα προσλαμβάνονται μέσω ΑΣΕΠ αυξάνεται από 12% σε 16%. Τα ωφελήματα της τριτεκνικήςΗ τριτεκνικής ιδιότητας αφορούν και τα παιδιά, είπε η υπουργός και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη μοριοδότηση για τις εγγραφές στα πανεπιστήμια. 

Οι επιχειρήσεις που θα βοηθήσουν με παροχές έως 5.000 ευρώ τους νέους γονείς θα τύχουν φοροαπαλλαγές για αυτό το ποσό. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μη γίνει καμία μείωση μισθού στους γονείς. 

H Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για τα vouchers που θα έχουν όλα οι γονείς για παιδικό σταθμό και την πρόσβαση στη «νταντά της γειτονιάς». 

Επίσης, αυξάνεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα από 216 σε 250 ευρώ και η προσαύξηση σε κάθε παιδί από 54 σε 75 ευρώ. Αυξάνεται το επίδομα στέγασης από 70 σε 125 και 75 ευρώ ανάλογα με την εισοδηματική κλίμακα και την περιουσία. Επίσης ενοποιείται η δεύτερη και η τρίτη κλίμακα των επιδομάτων παιδιού και έτσι αυξάνεται το επίδομα της τρίτης από τα 28 στα 45 ευρώ ανά παιδί και στα 90 ευρώ για κάθε επόμενο.

deth-ykoiso-page-02.jpg
deth-ykoiso-page-03jpg1.jpg
deth-ykoiso-page-04.jpg
deth-ykoiso-page-05.jpg
deth-ykoiso-page-06.jpg
deth-ykoiso-page-07.jpg
deth-ykoiso-page-08.jpg
deth-ykoiso-page-09.jpg
deth-ykoiso-page-10.jpg

Η υπουργός Εργασίας Νίκη Κεραμέως μίλησε για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού που θα γίνει το 2025 και για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που θα είναι διπλάσια από αυτή που είχε προγραμματιστεί. Για το επίδομα ανεργίας είπε ότι αυτό θα είναι εμπροσθοβαρές και μεγαλύτερο τους πρώτους μήνες. Είπε επίσης ότι οι συντάξεις 2.000.000 συνταξιούχων θα αυξηθούν από 2,2% έως 2,5% το 2025 και επισήμανε ότι έχει γίνει σωρρευτική αύξηση 13% από το 2023.

deth-ykoiso-page-11.jpg
deth-ykoiso-page-12.jpg
deth-ykoiso-page-13.jpg
deth-ykoiso-page-14.jpg
deth-ykoiso-page-15.jpg

deth-ykoiso-page-16.jpg
deth-ykoiso-page-17.jpg
deth-ykoiso-page-18.jpg
deth-ykoiso-page-19.jpg
deth-ykoiso-page-20.jpg
deth-ykoiso-page-21.jpg
deth-ykoiso-page-22.jpg
deth-ykoiso-page-23.jpg

Στη συμβολή του υπουργείου Υγείας στην αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος αναφέρθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη. 

Αναφέρθηκε στα δύο μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στην 88η ΔΕΘ, που ήταν ο δωρεάν έλεγχος γονιμότητας σε γυναίκες από 30 έως και 35 ετών και η απλοποίηση των καλύψεων του ΕΟΠΥΥ στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. «Η μέτρηση της Αντιμυλλέριου Ορμόνης είναι μια νέα αξιόπιστη εξέταση, η οποία θέλουμε να αποζημιώνεται για τις γυναίκες προκειμένου να μπορεί να εκτιμηθεί το ποσοστό υπογονιμότητας και να μπουν έγκαιρα, ευκολότερα και πιο στοχευμένα στη διαδικασία που αφορά στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή», ανέφερε η Ειρήνη Αγαπηδάκη. 

Ανακοίνωσε ότι το υπουργείο Υγείας έχει προχωρήσει σε αίτηση προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ), το οποίο καλείται να γνωμοδοτήσει για τα κριτήρια προκειμένου να μπορεί ο ΕΟΠΥΥ να αποζημιώνει αυτή την εξέταση. Σημείωσε ότι μεγάλο κομμάτι των αιματολογικών και απεικονιστικών εξετάσεων που αφορά την αναπαραγωγική υγεία αποζημιώνονται κατά 85% και η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι στο 15%. Η κ. Αγαπηδάκη κατέληξε ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν από πλευράς ΕΟΠΥΥ τα κριτήρια και η διαδικασία της Κοινής Υπουργική Απόφασης, έτσι ώστε «οι γυναίκες να γνωρίζουν το μονοπάτι για την διενέργεια αυτής της εξέτασης».

Δείτε τη διυπουργική συνέντευξη Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ για τη στήριξη της οικογένειας. 

Συμμετείχαν η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η Νίκη Κεραμέως, υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και ο Θάνος Πετραλιάς, υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Συντόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.