Μέτωπο κατά των βουλευτών της Λεπέν στο δεύτερο γύρο σχηματίζουν το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο» και ο συνδυασμός του Εμανουέλ Μακρόν, καθώς ανακοίνωσαν ότι θα αποσύρουν τους δικούς τους υποψήφιους σε όποια περιφέρεια έχουν έρθει τρίτοι και υπάρχει κίνδυνος να εκλεγεί βουλευτής της ακροδεξιάς «Εθνικής Συσπείρωσης». Έτσι, ο κάθε συνδυασμός θα στηρίξει τον υποψήφιο του άλλου, απέναντι στον υποψήφιο της Λεπέν. Σύμφωνα με το γαλλικό εκλογικό σύστημα, σε όποια περιφέρεια δεν έχει εκλεγεί βουλευτής με 50% και πάνω, περνάνε στον τρίτο γύρο όσοι υποψήφιοι πήραν 12,5% και πάνω στον πρώτο γύρο.

Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν ανακοίνωσε αμέσως μετά τα έξιτ πολ, ότι θα αποσύρει τους δικούς του υποψηφίους στο δεύτερο γύρο, σε όποια περιφέρεια έχουν έρθει τρίτοι εάν υπάρχει κίνδυνος να εκλεγεί βουλευτής της ακροδεξιάς «Εθνικής Συσπείρωσης». «Θα αποσύρουμε την υποψηφιότητά μας, όπου κι αν είναι, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες». Ούτε μία ψήφος παραπάνω, ούτε μία έδρα παραπάνω για το RN -τόνισε. Οι οδηγίες μας είναι σαφείς, οι οδηγίες μας είναι απλές».

Το ίδιο είπε και ο Olivier Faure, ο Πρώτος Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, δήλωσε: "Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ιστορικό σκορ που μας υποχρεώνει. Για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η ακροδεξιά μπορεί να κυβερνήσει". Για να συγκροτηθεί ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στο Rassemblement National, "η θέση των Σοσιαλιστών είναι εξαιρετικά σαφής: δεν θα διατηρηθεί κανένας υποψήφιος οπουδήποτε όπου υπάρχει κίνδυνος να εκλεγεί υποψήφιος της ακροδεξιάς. Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις.