Την ώρα που οι δημοσκοπήσεις στη Γαλλία δείχνουν ότι κερδισμένη από τις αναταραχές βγαίνει η ακροδεξιά της Λεπέν, ο ΣΥΡΙΖΑ τρέχει να δηλώσει τη στήριξή του, μη χάσει τη δόξα από τον Κουτσούμπα.

Όπως πληροφορεί ο ΣΥΡΙΖΑ, η γραμματέας της ΚΕ, Ράνια Σβίγκου, μεταβαίνει σήμερα στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στις αυριανές κινητοποιήσεις των συνδικάτων, στο πλαίσιο της Γενικής Απεργίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με στελέχη των κομμάτων που απαρτίζουν το NUPES (Nouvelle Union Populaire Ecologique et Sociale, «Νέα Λαϊκή Οικολογική και Κοινωνική Ένωση»), καθώς και με εκπροσώπους συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Είχε προηγηθεί, την προηγούμενη Πέμπτη, η επίσκεψη του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στο Παρίσι, από όπου και έγιναν viral τα γαλλικά του.

Δεν ξέρουμε για τα γαλλικά της Σβίγκου, το σίγουρο είναι πάντως πως, όπως δείχνει δημοσκόπηση της εταιρείας IFOP, η αριστερά δεν κερδίζει παρά ένα ελάχιστο ποσοστό από τις αναταραχές, ενώ ο βασικός ωφελημένος είναι το ακροδεξιό κόμμα «Εθνικός Συναγερμός» της Μαρίν Λεπέν.