Μετά τις Πρέσπες η συμμαχία Μητσοτάκη- Μακρόν… δικαιώνει τον Τσίπρα!

394
tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseisΠοιο Κανάλι θα στεγάσει τις... φωνές του ΣΥΡΙΖΑ;

Αυτή τη φορά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μας εξέπληξε! Διότι, ήταν τόσο… προκλητικά φιλικός προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Εμανουέλ Μακρόν ώστε περιμέναμε τον Αλέξη Χαρίτση να δηλώνει ότι το καλό κλίμα στις Ελληνογαλλικές σχέσεις αποτελεί δικαίωση του Αλέξη Τσίπρα!

Ειλικρινά δεν περιμέναμε από τον κ. Χαρίτση να διαπράξει τέτοιο σφάλμα και να αφήσει τον Μητσοτάκη να οικειοποιηθεί το έργο του Τσίπρα, που με τόσο κόπο και τόσα αεροπορικά ταξίδια στο Παρίσι, άφησε ως παρακαταθήκη στους επόμενους. Πως συνέβη αυτό δεν γνωρίζουμε. Ενδεχομένως εκεί στην Κουμουνδούρου να σκέφθηκαν για εθνικούς λόγους τον Μητσοτάκη να νομίζει ότι ο Μακρόν είναι φίλος του!

Διότι, ίσως να σκέφθηκαν ότι πρέπει να αφήσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη να κάνει κάτι που δεν το έχει κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Για παράδειγμα, παίρνει μέτρα ο Μητσοτάκης για την οικονομία… Τα βρήκε από το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ευνοϊκό το κλίμα για επανδύσεις… Ο ΣΥΡΙΖΑ. Μειώνονται οι φόροι και ο ΕΝΦΙΑ… Ας είναι καλά ο Τσίπρας. Τελειώνουν τα capital controls… Αν δεν ήταν ο Τσίπρας να τα φέρει πως θα τα καταργούσε ο Μητσοτάκης; Έβαλαν οι Σκοπιανοί την επιγραφή κάτω απ’ το άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου… Είδες ο ΣΥΡΙΖΑ; Για τα επόμενα 4 χρόνια ό,τι κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα οφείλεται στην κυβέρνηση Τσίπρα!

Για όλα αυτά περιμέναμε ότι απόψε ο κ. Χαρίτσης θα έβγαζε ανακοίνωση στην οποία θα τόνιζε πως η επίσκεψη Μητσοτάκη εστέφθη με επιτυχία λόγω του Τσίπρα. Γιατί ο αυτός είχε φέρει τον Μακρόν στην Ελλάδα και ως εκ τούτου διατηρεί τα δικαιώματα-ως μάνατζερ ίσως;- των εμφανίσεων και των συναντήσεων του Γάλλου Προέδρου. Επειδή όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι… ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Χαρίτσης δεν μπορούσε τόσα χρόνια να… εκδηλωθεί μια και εκ των συνθηκών ήταν υποχρεωμένος να εμφανίζεται… πολιτισμένος, να είστε βέβαιοι ότι σύντομα θα πουν ότι η στρατηγική συμμαχία Μητσοτάκη- Μακρόν οφείλεται στο Τσίπρα!

Αυτοί προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις, όπως συνηθίζουν, είναι ικανοί να πουν ότι ο Μακρόν έχει ταυτότητα κομματικού μέλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Easy Writer