Η Θεοδώρα Τζάκρη κατέθεσε την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με 87 υπογραφές και το Πόθεν Έσχες του έκπτωτου προέδρου του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης εξουσιοδότησε τη Θεοδώρα Τζάκρη και έφτιαξε έναν φάκελο υποψηφιότητας, λύνοντας τον χρησμό των τελευταίων ημερών σχετικά με τις πολιτικές του βουλές. Υποψήφιος με... βούλα πλέον ο «Είμαι ο Στέφανος» και 87 ονόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που τον στηρίζουν, για να φέρει τον αγώνα στην ισοπολία. «Όσοι είναι και αυτοί που τον έριξαν» έσπευσε να εξηγήσει η... αντιπρόσωπος του Κασσελάκη.

«Κατέθεσα λοιπόν σήμερα ενώπιον της επιτροπής τις 87 συμβολικές υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητα του στέφανου κασελάκη 87 όσοι και αυτοί που τον ανέτρεψαν και το πόθεν έσχες και δηλώνω ότι όλα τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην κάλπη με την πανηγυρική εκλογή του στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε η Θεοδώρα Τζάκρη, αφού προηγουμένως μίλησε για την ολοκλήρωση μίας εκτροπής και για μία συγκυριακή πλειοψηφία που όχι μόνο ανέτρεψε τον οδικό χάρτη του συνεδρίου που η ίδια είχε ψηφίσει αλλά σήμερα προανηγγειλε ότι στο συνέδριο δεν θα χωρούν όλοι. «Μετά τις κρυφοφανερές ψηφοφορίες και τις τηλεφωνικές ψήφους φτάσαμε στο συνέδριο με zoom που θα το χειρίζονται οι ίδιοι ακριβώς για να βάλουν σιγαστήρα στη φωνή του ελληνικού λαού», είπε χαακτηριστικά και συνεχίζοντας την τακτική των χρησμών και της...Πυθίας προέβλεψε ότι νικητής στην εσωκομματική κάλπη θα είναι ο Στέφανος Κασσελάκης, και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή.

Οι υποστηριχτές του Στέφανου Κασσελάκη αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλοντας τη διαδικασία, με αιχμή την έκτακτη συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος και την απόφαση μετάθεσης του Συνεδρίου.

Καβγάς για το συνέδριο

Η πρόταση να γίνει υβριδικά το συνέδριο δηλαδή με φυσική παρουσία ποσοστού τον συνέδρων και με διαδικτυακή από τους υπόλοιπους έχει φέρει άλλη μία πολύ μεγάλη κόντρα ανάμεσα στην πλευρα των 87, που έγιναν 100 και στην πλευρά του Στέφανου Κασσελακη, η οποία κατήγγειλε προσπάθεια δημιουργία προσκομμάτων με διάφορους τρόπους στην υποψηφιότητα του και γι' αυτό εσπευσε να την καταθέσει. Η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή η οποία θα μπει σε ψηφοφορία θα αφορά και τις αλλαγές στην ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου που μετατίθεται πλέον κατά μία εβδομάδα δηλαδή από τις 8 έως τις 10 Νοεμβρίου. Καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών γίνεται η 25η Οκτωβρίου και η εκλογή συνέδρων θα διεξαχθεί 2 και 3 Νοεμβρίου.

Επίσης δεν αλλάζει η ημερομηνία κατάθεσης υποψηφιοτήτων και παραμένει έως τις 24 Οκτωβρίο, καθώς και ημερομηνία εκλογής προέδρου, η οποία παραμένει 2 έως 4 Νοεμβρίου.