Ο κατακερματισμός της κεντροαριστεράς, η διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ, η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να εμπνεύσει και η έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης στην χώρα έχει ανοίξει την όρεξη μέχρι και στην Λουκά Κατσέλη. Η τελευταία δραστηριοποιείται με στόχο τη σύγκλιση δυνάμεων της αντιπολίτευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην υπουργός, η οποία πέρασε τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ είχε δημιουργήσει και δικό της κόμμα μαζί με τον Χάρη Καστανίδη, βλέπει σημαντικά πρόσωπα από το χώρο της κεντροαριστεράς με στόχο να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για σύγκλιση προοδευτικών δυνάμεων. Τον τελευταίο καιρό βρίσκεται σε επαφή τόσο με τον Δημήτρη Βερβεσό, πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, όσο και με τον Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο του επαγγελματικού επιμελητηρίου, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα συνομιλεί με πρόσωπα τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ που καλοβλέπουν τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου. 

Η πρώην υπουργός μοιράζεται τις ίδιες απόψεις με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αμφότεροι θεωρούν επιτακτική τη σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς με στόχο να δημιουργηθεί ένα πολιτικό σχήμα που μπορεί να αναμετρηθεί με αξιώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ακόμα και αν αυτό το σχήμα δεν περιλαμβάνει τους σημερινούς προέδρους των κομμάτων ή ακόμα κι αν πρέπει να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός σχηματισμός με σοβαρά πρόσωπα από τα ανωτέρω κόμματα. Άλλωστε σε άρθρο της μετά τις εθνικές εκλογές, η ίδια ζητούσε από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν τους κομματικούς ανταγωνισμούς και να διευρενήσουν τη δυνατότητα συνεργασιών.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι οι απόψεις της πρώην υπουργού βρίσκουν υπέρμαχους τόσο τον Χρήστο Σπίρτζη όσο και ο Γιάννη Ραγκούση, οι οποίοι προέρχονται επίσης από το ΠΑΣΟΚ και μιλούν διαρκώς για την ανάγκη συνεργασιών. Τώρα βέβαια ποιος θα είναι ο ρόλος της έμπειρης πολιτικού σε αυτήν την προσπάθεια ή αν οι συζητήσεις της είναι εντελώς θεωρητικές, αυτό μένει να φανεί στο μέλλον.