Κυρώσεις ενάντια σε τέσσερις Υεμενιτές ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η Μεγάλη Βρετανία. Η συγκεκριμένη κίνηση έγινε στο πλαίσιο των μέτρων που παίρνονται για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις που εξαπολύουν οι αντάρτες Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μεταξύ εκείνων στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις, πιο συγκεκριμένα, είναι ο υπουργός Άμυνας των Χούθι Μοχάμεντ Νάσερ αλ Ατίφι και ο διοικητής των Ναυτικών Δυνάμεων Μουχάμαντ Φαντλ Αμπντ αλ Νάμπι.

ΗΠΑ και Βρετανία κινούνται κατά όσων βοηθούν τους Χούτι

Μάλιστα, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ τη Δευτέρα είχε δηλώσει ότι η κυβέρνησή του θα προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων για να πλήξει εκείνους που χρηματοδοτούν τις επιθέσεις των Χούθι σε εμπορικά πλοία.

Κυρώσεις σε τέσσερα άτομα που στήριξαν τις πρόσφατες επιθέσεις των ανταρτών στην Ερυθρά Θάλασσα επέβαλαν και οι ΗΠΑ, όπως αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου Οικονομικών.

Χούθι: Η κλιμάκωση με ΗΠΑ και Βρετανία θα αποδειχθεί αντιπαραγωγική

Ωστόσο, από πλευράς τους, οι Χούθι της Υεμένης θα συνεχίσουν να στοχοθετούν πλοία που συνδέονται με το Ισραήλ έως ότου φτάσει βοήθεια στον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανέφερε σε σημερινή του δήλωση ο ηγέτης των σιιτών ανταρτών Αμπντελ-Μάλεκ αλ Χούθι.

«Η χώρα μας θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της μέχρι να φτάσουν τρόφιμα και φάρμακα στους κατοίκους της Γάζας», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι επιπτώσεις της τελευταίας κλιμάκωσης με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία θα αποδειχθεί αντιπαραγωγική και δεν θα επηρεάσει τη «βούληση και την αποφασιστικότητά μας».