Τον διορισμό του πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλη Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον στη θέση του υπουργού Εξωτερικών ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, με μια απρόσμενη επιστροφή που σηματοδοτεί τη θεαματική επιστροφή στην πολιτική του πρώην πρωθυπουργού που είχε παραιτηθεί το 2016, μετά το δημοψήφισμα για το Brexit. 

Ο 57χρονος Ντέιβιντ Κάμερον αναλαμβάνει επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας αντικαθιστώντας τον Τζέιμς Κλέβερλι, ο οποίος επελέγη από τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για να διαδεχθεί στο υπουργείο Εσωτερικών τη Σουέλα Μπράβερμαν που αποπέμφθηκε αφού διατύπωσε έντονες επικρίσεις για την αστυνομία. Το γραφείο του Σούνακ δήλωσε τη Δευτέρα πως ο βασιλιάς Κάρολος ενέκρινε την απόφαση να δοθεί έδρα στον Κάμερον στη Βουλή των Λόρδων, επιτρέποντάς του να επιστρέψει στην κυβέρνηση ως υπουργός παρότι δεν είναι πλέον εκλεγμένο μέλος του κοινοβουλίου.

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά τον διορισμό του, ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε πως ευελπιστεί πως η εμπειρία του ως πρωθυπουργού θα τον βοηθήσει να ασχοληθεί με τις τρέχουσες διεθνείς προκλήσεις. 

Ο Κάμερον αφιέρωσε τα τελευταία επτά χρόνια στη συγγραφή των απομνημονευμάτων αλλά και στην εμπλοκή του με την Greensill Capital, μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών η οποία κατέρρευσε, πυροδοτώντας ερωτήματα για το σε ποιον βαθμό μπορούν οι πρώην να χρησιμοποιούν το στάτους τους προκειμένου να επηρεάζουν την κυβερνητική πολιτική. Ο Κάμερον είχε επικοινωνήσει κατ΄επανάληψη με υψηλόβαθμους υπουργούς το 2020 κάνοντας λόμπινγκ για την εταιρεία.