Εντός του νέου δικαστικού έτους αναµένεται να έρθει η ώρα της τελικής κρίσης για σειρά υποθέσεων που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Τριµελούς Πληµµελειοδικείου της Αθήνας, το οποίο εκδικάζει από τα τέλη Οκτωβρίου 2022 την υπόθεση της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι.

Με τη δίκη για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας της µικρής Τζωρτζίνας ∆ασκαλάκη να µπαίνει στην τελική της ευθεία, η µητέρα της και κατηγορούµενη Ρούλα Πισπιρίγκου θα καθίσει για δεύτερη φορά στο εδώλιο για τους θανάτους των δύο άλλων κοριτσιών της, της Μαλένας και της Ιριδας.

Πριν από δέκα µήνες η είδηση ύπαρξης καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις στην οργάνωση «Κιβωτός του Κόσµου» έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τον Δεκέμβριο ο πατήρ Αντώνιος θα βρεθεί στο εδώλιο ως ηθικός αυτουργός για κακοποιητικές συμπεριφορές.

Η σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης από τον Κολωνό σόκαρε όσο καµία άλλη το πανελλήνιο. Εντός του νέου δικαστικού έτους αναµένεται η έναρξη της πρώτης δίκης για την υπόθεση µε βασικό κατηγορούµενο τον Ηλία Μίχο.

Εντός του Δεκεμβρίου θα αρχίσει στην Αθήνα, και όχι στη Χαλκίδα, η δίκη των δύο ψαράδων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του Σήφη Βαλυράκη τον Ιανουάριο του 2021 στην περιοχή της Ερέτριας.

Τέλος, στο εδώλιο, αυτή τη φορά του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, θα καθίσουν ο κοσµηµατοπώλης και ο µεσίτης που πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για το θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.