Ο Τσίπρας παριστάνει σήμερα αφενός τον τιμητή και αφετέρου τον «προστάτη» των συνταξιούχων, ξεχνάει όμως ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι απόμαχοι της ζωής βρέθηκαν 17 φορές στη λαιμητόμο των περικοπών.

 

Εκανε ως πρωθυπουργός 17 περικοπές στις συντάξεις, αλλά αυτό ουδόλως τον εμποδίζει να παριστάνει σήμερα αφενός τον τιμητή και αφετέρου τον «προστάτη» των συνταξιούχων.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ σκάρωσε τον διαβόητο νόμο της «προσωπικής διαφοράς» (βλ. νόμος Κατρούγκαλου), αλλά έρχεται σήμερα και σιχτιρίζει τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό για τα δικά του «κατορθώματα» εναντίον των συνταξιούχων.

ΜΙΛΑΕΙ για τις εκκρεμείς συντάξεις με «στοιχεία» που μάλλον μόνο ο ίδιος τα γνωρίζει, όταν το αρμόδιο υπουργείο τού έχει απαντήσει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους εν αναμονή συνταξιούχους είναι σήμερα μόνο 40 εκατ. ευρώ, ενώ τον Ιούλιο του 2019 ήταν 487 εκατ.

Ο ΛΟΓΟΣ για τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των συνταξιούχων είπε τα απίστευτα, μαζί και μια μεγάλη… εξυπνάδα: «Στο τέλος θα διαπραγματεύονται με τον κ. Αυτιά για τους συνταξιούχους και όχι με εσάς», φέρεται να είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «οι συνταξιούχοι πρέπει να έχουν φωνή, να διεκδικούν, να διαφωνούν, όπως γινόταν και με εμάς, αλλά αυτή είναι η δημοκρατία».

ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ δεν μπήκε στον κόπο να εξηγήσει στους απόμαχους της ζωής (σ.σ.: εννοείται πως δεν τους ζήτησε συγγνώμη) αν με όλα αυτά τα περί «φωνής» και «διαφωνίας» που είπε είχε στο μυαλό του τότε που η αριστερή κυβέρνησή του ψέκαζε με χημικά τους συνταξιούχους. Ή τότε που πήγαν στο υπουργείο Εργασίας για να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν από την υπουργό Εφη Αχτσιόγλου να πάρει πίσω τον συνδικαλιστικό νόμο και με την ίδια να τους απαντάει σε αυστηρό τόνο: «Δεν θα το πάρω πίσω».

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ, «λήθη των ιδίων κακών θρασύτητα γεννά», που έλεγε και ο Δημόκριτος.

 

Είναι μεγάλος ο καημός για τις ευέλικτες… σουπιές της Κουμουνδούρου

Το τελευταίο διάστημα τα συριζόπουλα και τα φιλικά τους ΜΜΕ όλο ανακαλύψεις κάνουν για την «εσωτερική υγεία» του κυβερνώντος κόμματος. Πότε ανακαλύπτουν διαφωνία Καραμανλή και πότε Σαμαρά. Πότε διάσταση απόψεων μεταξύ Δένδια και Μαξίμου και πότε τριγμούς στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Αναμενόμενη και φυσιολογική η αντίδρασή τους, όταν θα πρέπει (!) έστω και διά της προπαγάνδας και διά των fake news να κρύψουν, σαν ευέλικτες σουπιές, τα εσωτερικά προβλήματα και τις έριδες που ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα τους κακοκαρδίσουμε. Ετσι είναι αν έτσι νομίζουν.

Για την ιστορία, αυτά τα ευφάνταστα σενάρια που γράφουν και διακινούν στις ρούγες της πολιτικής και της δημοσιογραφίας δεν είναι καινούργια. Εδώ και έξι χρόνια γράφουν και ξαναγράφουν ότι «δεν τραβάει ο Μητσοτάκης», «Καραμανλής και Σαμαράς τραβάνε το χαλί του Μητσοτάκη» και πάει λέγοντας. Καμία πρωτοτυπία, καμία φαντασία.

 

Τweets manent!

Ενας μικρός χαμούλης έγινε προχθές στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάρτηση του βουλευτή Κώστα Μπάρκα για τις (μη) συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Αμέσως έπιασαν δουλειά οι προπαγανδιστές. «Να πούμε ότι είναι fake news» ήταν η πρώτη τους αντίδραση. Οταν κατάλαβαν ότι ο Μπάρκας δεν είχε καμία διάθεση να αναιρέσει τα γραφόμενά του, έστω και αν κατέβασε από το Twitter το επίμαχο σχόλιο, τότε άρχισαν τα τηλεφωνήματα σε φίλους τους δημοσιογράφους να υποβαθμίσουν το θέμα. Δεν τα κατάφεραν κι αυτό γιατί τα tweets… manent.

 

Κακά μαντάτα

Τα μηνύματα που φτάνουν στα αυτιά «γαλάζιας» βουλευτίνας από την εκλογική της περιφέρεια δεν είναι αισιόδοξα για την ίδια. Κινδυνεύει σοβαρά να μην επανεκλεγεί (τα έχει αυτά η δημοκρατία). Αντί λοιπόν να κοιτάξει πώς θα διορθώσει τα λάθη και τις παραλείψεις που της καταλογίζουν οι συντοπίτες της, η ίδια ασχολείται πώς θα δημιουργήσει προβλήματα στους συναδέλφους της βουλευτές και στους νέους υποψηφίους. Το πρόβλημα ωστόσο για την ίδια αναμένεται να διογκωθεί όταν όλα αυτά φτάσουν (σ.σ.: οσονούπω, συμπεθέρα, που έλεγε κι ο Λάκης Λαζόπουλος στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους») στα αυτιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.