Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 5ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, στην οποία συμμετείχαν δια ζώσης και μέσω τηλεδιάσκεψης, συνολικά περισσότερα από 200 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ, μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ και πρόεδροι των Νομαρχιακών Επιτροπών ΟΝΝΕΔ από ολόκληρη την Ελλάδα.

Πριν ξεκινήσουν οι εργασίες της συνόδου, ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Ορφέας Γεωργίου έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, ευχόμενος στα μέλη «καλή χρονιά και πολλές νίκες».Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Μιχάλης Νίκας ο οποίος, αφού κήρυξε την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Το 2024, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ξανά μία εκλογική χρονιά, με τις ευρωεκλογές να βρίσκονται προ των πυλών, σε 4 μήνες από τώρα, όπου αυτό σημαίνει πως πρέπει να ενεργοποιήσουμε ξανά τις εκλογικές μας μηχανές, για να φέρουμε ακόμη μια μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ενώ για την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανέφερε τα εξής:

«Όταν λέμε πως εμείς εκφράζουμε τη φωνή της λογικής μέσα στα ελληνικά πανεπιστήμια, πως εμείς εκφράζουμε το σύνολο των φοιτητών αλλά και γενικότερα των νέων της πατρίδας μας, δεν είναι λόγια του αέρα, το εννοούμε. Και προφανώς παλεύουμε γι΄ αυτό, παλεύουμε για τις ιδέες μας, για μια σύγχρονη και δίκαιη κοινωνία, για ένα σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο, που επιβραβεύει την αριστεία, ενισχύει την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία».

Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ανέφερε τα εξής: «Από την πρώτη τακτική σύνοδο της κεντρικής επιτροπής ως σήμερα μεσολάβησε ενάμισης χρόνος, μέσα στον όποιο συνέβησαν πολλά και ήμασταν σε όλα ενεργά παρόντες. Σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, με τις δράσεις, τις πολιτικές ακαδημίες και τις θεματικές εκδηλώσεις μας, με τις προτάσεις μας για σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία με πολλές από αυτές να γίνονται νόμοι του κράτους. Ο αγώνας μπροστά μας είναι διαρκής. Φέτος, συμπληρώνουμε 50 χρόνια ως ΟΝΝΕΔ και έχουμε κάθε λόγο να νιώθουμε περήφανοι που είμαστε μέλη της πιο ιστορικής και της πιο μεγάλης πολιτικής νεολαίας.

Οι κοινές μας καταβολές, το κοινό μας όραμα, οι κοινοί μας στόχοι είναι αυτά που μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο δραστήριους, πιο ενωμένους. Το γνωρίζαμε ότι είμαστε η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία. Τώρα όμως ξέρουμε καλά ότι δεν είμαστε μόνοι. Προχωράμε μαζί. Δυναμώνουμε την Οργάνωσή μας. Κρατάμε ψηλά την Νέα Δημοκρατία. Συμπορευόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Κατόπιν, το λόγο έλαβαν οι Αντιπρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης και Γιάννης Φυτόπουλος, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Κ.Ε. Σταύρος Σταυρόπουλος, τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της ΟΝΝΕΔ που παρουσίασαν ένα σύντομο απολογισμό ανά τομέα ευθύνης και μίλησαν για τις δράσεις της Οργάνωσης το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πρόεδροι Νομαρχιακών Επιτροπών όλης της χώρας.

Ο Αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Λεμπέσης δήλωσε: «Οφείλουμε με κάθε τρόπο να υπερασπιστούμε και να επικοινωνήσουμε το έργο της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού και Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Ως ΔΑΠιτες, ως ΟΝΝΕΔιτες, ως Νεοδημοκρατες. Σε αμφιθέατρα, σε εκδηλώσεις, σε κάθε συζήτηση που μπορεί να συμμετέχουμε. Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τα  μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια και τις παράνομες καταλήψεις που λαμβάνουν χώρα σε πολλά τμήματα, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τραμπούκους και αναρχομπάχαλα.

Δεν το κάναμε ποτέ. Θέλω να μοιραστώ μια προσωπική μου εμπειρία μαζί σας, που πολλοί πιθανά γνωριζετε. Κατά τα φοιτητικά μου χρόνια, όταν υπηρετούσα την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, έπεσα ο ίδιος θύμα δολοφονικής επίθεσης. Αυτό το συμβάν ήταν καθοριστικό για εμένα και κατάφερε να με δυναμώσει, να με κάνει ακόμη πιο θαρραλέο, ακομη πιο δημοκρατικό, ακόμη πιο ΔΑΠιτη και να παλεύω μέχρι κάθε παραφωνία στα ελληνικά πανεπιστήμια να τεθεί οριστικά στο πολιτικό περιθώριο. Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι προσωπικά είμαι υπέρ. Και είμαι υπέρ γιατί αντιλαμβάνομαι το “αγαπάτε αλλήλους” στην ουσία του νοήματός του. Ανάμεσα στο να μεγαλώνει ενα παιδί σε ορφανοτροφείο ή με μια οικογένεια, θα διαλέγω πάντα την οικογένεια».

Ο έτερος Αντιπρόεδρος Γιάννης Φυτόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Καλή χρόνια με υγεία σε όλους. Στη σημερινή κεντρική επιτροπή θέλω να συγχαρώ δημόσια τα παιδιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που ανοίγουν τις σχολές κάτω από αντίξοες συνθήκες, όπως στο Οικονομικό, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του ΕΚΠΑ, στο Πολυτεχνείο, αλλά να εγκαλέσω και τις διοικήσεις των πανεπιστημίων όπου φοιτητικοί σύλλογοι, όπως στην Ιατρική του ΕΚΠΑ, ανοίγουν τις σχολές αλλά οι αρμόδιοι φορείς δεν ανοίγουν τη σχολή».

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας Κ.Ε. Σταύρος Σταυρόπουλος, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του ανέφερε: «Θέλω με τη σειρά μου να ευχηθώ καλή χρόνια με υγεία σε όλους και να τους καλοσωρίσω στην 5η τακτικήσύνοδο της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ. Το 2024 αποτελεί και αυτό μια χρόνια εκλογών με αποκορύφωμα τις ευρωεκλογές όπου η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτη και με διαφορά. Προάγγελος αυτής της νίκης θα είναι οι επερχόμενες φοιτητικές εκλογές όπου θα δοθεί περισσότερο από κάθε άλλη φορά μια μάχη με ξεκάθαρο ιδεολογικό πρόσημο.

Μια μάχη για ανοιχτά, αναβαθμισμένα δημόσια Πανεπιστήμια τα οποία θα συνυπάρχουν με τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά Πανεπιστήμια προκειμένου να αναβαθμιστεί συνολικά η τριτοβάθμια εκπαίδευση στη χώρα μας, κρατώντας όλους του νέους να σπουδάσουν στον τόπο τους».Στη συνεδρίαση της 5ης Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής τίμησαν με την παρουσία τους, ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός, ο Διευθυντής Γραφείου Τύπου της ΝΔ Χάρης Χατζηχαραλάμπους και ο αναπληρωτής Διευθυντής της ΝΔ Νίκος Παπουτσής. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου όλα τα μέλη της Οργάνωσης έφεραν στο πέτο τη μωβ κορδέλα που αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο κατά του καρκίνου.