Μετά από εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Αρμόδιος για την Κρατική Αρωγή και την Αποκατάσταση από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος, βρέθηκε χθες ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, στην Ορεστιάδα, προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση που προέκυψε μετά τις πλημμύρες στην περιοχή.

Τον κ. Τριαντόπουλο επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και από σχετική επικοινωνία με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Τριαντόπουλος και η αντιπροσωπεία που τον συνόδευε βρέθηκαν στα χωριά Βάλτος, Νεοχώρι, Λεπτή και Πύργος, όπου στο πεδίο συζήτησαν με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων -και με τον πρόεδρο του Κυπρίνου-, συνομίλησαν με τους πλημμυρόπληκτους πολίτες και έκαναν αυτοψία σε ζημιές σε υποδομές, δίκτυα, επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Σε συνέχεια της επίσκεψης στο πεδίο, ακολούθησε σύσκεψη συντονισμού στην έδρα του Δήμου Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κ. Τριαντόπουλου «ο καλός συντονισμός και η συνεργασία στη διαχείριση των πλημμυρικών φαινομένων στην Ορεστιάδα, από την Πολιτική Προστασία, την Περιφέρεια, τον Δήμο, τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Ελληνική Αστυνομία, όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και τους πολίτες, είχε ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις από την ισχυρή πλημμυρική πίεση των τελευταίων ημερών λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Από την πρώτη στιγμή έχουν ενεργοποιηθεί τα προβλεπόμενα μέτρα του πλαισίου της κρατικής αρωγής, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με όλους τους εμπλεκόμενους, εστιάζοντας στα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, ενώ μέσα από την έκτακτη χρηματοδότηση θα αποκατασταθούν ζημιές σε υποδομές, δίκτυα και αγροτική οδοποιία.

Σε κάθε δύσκολη στιγμή το κράτος είναι δίπλα στον πολίτη, στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας που εισήγαγε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη». Κατά την επίσκεψη, ο υφυπουργός συνοδεύτηκε από βουλευτές του νομού Έβρου, τον αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, τον δήμαρχο Ορεστιάδας, τον υποστράτηγο και διοικητή της XVI Μεραρχίας (σε συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ), αυτοδιοικητικούς παράγοντες από την Περιφέρεια και τον Δήμο, στελέχη του ΕΛΓΑ καθώς και εθελοντές.