Ενδείξεις που... παραπέμπουν στην «Greek Mafia» εντοπίζουν οι Αρχές στην εγκληματική οργάνωση νόθευσηςκαυσίμων και ποτών που εξάρθρωσε η οικονομική αστυνομία. 20 άτομα συνελήφθησαν, ενώ εγκέφαλοι του κυκλώματος φέρονται ένας 62χρονος επί 12ετία ιερέας στο Λονδίνο, με πτυχίο Ιατρικής, και μία 27χρονη πρώην παίχτρια τηλεοπτικού ριάλιτι. Τα διαφυγόντα κέρδη για το δημόσιο ξεπερνούν το 1.200.000 ευρώ, αλλά  μεγάλη είναι η ζημιά και στους κινητήρες των αυτοκινήτων που γέμισαν το ρεζερβουάρ με νοθευμένα καύσιμα. Ο αποθηκευτικός χώρος που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα ανήκε παλιότερα σε γνωστό Νονό της της «Greek Mafia» που είχε δολοφονηθεί στα Δερβενοχώρια. Από την έρευνα, πάντως, δεν προέκυψε κάποια άμεση σύνδεση.

«Πάτερ» αποκαλούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» λόγω της 12ετούς προυπηρεσίας του στο Λονδίνο. Αποφάσισε να πετάξει τα ράσα, να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αλλάξει... επαγγελματικό μετερίζι.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και η προσωρινή υπεύθυνη ενός πρατηρίου καυσίμων στα Πατήσια, που είναι γνωστή για την συμμετοχή της σε εκπομπές ριάλιτι και η οποία συνελήφθη όταν έγινε η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας, τη στιγμή της μετάγγισης των καυσίμων.

Η κύρια χώρα εισαγωγής χημικών διαλυτών και λοιπών υλικών νόθευσης καυσίμων ήταν η Βουλγαρία.Το «εμπόρευμα» εισήλθε νόμιμα στην Ελλάδα, με τιμολόγια και παραλήπτη τα... χρωματοπωλεία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά 20 μέλη της οργάνωσης, έλληνες και αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη 10 μέλη της.