Μιά ξεχωριστή επίσκεψη δέχθηκε σήμερα στην πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Κυριάκος Κενεβέζος. Μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης που συμμετείχαν στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό -δράση που στόχο έχει να σφυρηλατήσει τους δεσμούς Ελλάδος και Κύπρου- πλημμύρισαν το γραφείο του Κύπριου πρέσβη προκειμένου να τον γνωρίσουν από κοντά, με τον κ. Κενεβέζο να τους υποδέχεται με χαρά.

«Είχα σήμερα τη χαρά, αλλά πολύ περισσότερο την τιμή, να γνωρίσω και να συνομιλήσω με 13 πραγματικούς πρεσβευτές της Κύπρου μας˙ με 13 Ελλαδίτες μαθητές της Δ2 τάξης του 12ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης, που με την προτροπή και τη βοήθεια των άξιων δασκάλων τους, συμμετείχαν με ενθουσιασμό και,  πρωτίστως, με αγάπη για την Κύπρο, στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό,«Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια–Εκπαιδευτικές Γέφυρες 2022-2023», όπου  διακρίθηκαν λαμβάνοντας Πρώτη Θέση και Πρώτο Βραβείο στην κατηγορία  «Worldwide Art cries out for Cyprus».

Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους ευχαριστήσουμε και να  εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και την αγάπη μας τόσο σε αυτούς όσο και στους ακούραστους εκπαιδευτικούς τους, που καλλιεργούν στους μαθητές τους τη δημιουργικότητα, τη φιλομάθεια, το συλλογικό πνεύμα και την έγνοια για την Κύπρο και την Ελλάδα μας», δήλωσε ο Κύπριος πρέσβης και συνέχισε λέγοντας ότι:     

«Παράλληλα, ας προωθήσουμε όσοι και όσο περισσότερο μπορούμε αυτό το
μικρό αλλά πολύ σημαντικό και γεμάτο αλήθειες δημιούργημά τους». 

Δείτε το βίντεο:

Άγγελε Μ., Άγγελε Σ., Αλέξανδρε, Αριάδνη Κ., Αριάδνη Λ, Δημήτρη,
Καλλίστη, Λυδία, Μυρτώ, Πέτρο, Σωτήρη, Φάνη, Χρήστο, κυρία Μαγδαληνή
και κύριε Μιράν, ο ενθουσιασμός, η εργατικότητα, η ευαισθησία, η δημιουργικότητα και η
αγάπη σας για την Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέρουν ένα τεράστιο μήνυμα
αισιοδοξίας και ελπίδας σε όλους μας.