Έγινε και αυτό και μάλιστα στον πλέον επίσημο τόπο της πολιτικής ζωής της χώρας. Στη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Μάκης Βορίδης παρέδωσε μαθήματα μαρξισμού – λενινισμού στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρώντας μάλιστα γι’ αυτό τη βουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

Τι ακριβώς συνέβη; Με αφορμή το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που ψηφίστηκε τελικά από την Ολομέλεια την περασμένη Παρασκευή και το οποίο συμπεριελάμβανε και απλοποίηση των διατάξεων για σειρά αδειοδοτήσεων ο Βορίδης αναφέρθηκε στη «χαρά του αριστερού» λόγω… κορωνοϊού.

«Επειδή προέκυψε ο κορωνοϊός, αυτή τη στιγμή υπάρχουν κρατικές ενισχύσεις. Όμως, σε πάρα πολλά επίπεδα, σε πάρα πολλούς τομείς της οικονομίας υπάρχουν κρατικές ενισχύσεις και υπάρχει και μια παρέμβαση και στο επίπεδο του δανεισμού και στο επίπεδο της εγγυήσεως δανείων από το κράτος και στον μηχανισμό των άμεσων κρατικών ενισχύσεων. Σηκώνεται, λοιπόν, τώρα ο Αριστερός και λέει: “Είδατε; Η αξία του κράτους; Χάρη στο κράτος κρατιέται η οικονομία”. Χάρηκαν οι κρατιστές. Νομίζουν τώρα ότι δικαιώνεται η αντίληψή τους» είπε για να προσθέσει:

«Με αυτά που λέτε αυτοϋπονομεύεστε. Ο κορωνοϊός είναι έκτακτη ανάγκη. Άρα, μας λέτε ότι στην πραγματικότητα σε συνθήκες κανονικότητας δεν το χρειαζόμαστε όλο αυτό και ότι το χρειαζόμαστε μόνο σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Άρα, υποστηρίζετε μια ιδέα έκτακτης ανάγκης και κρίσης».

Και συνέχισε με το γνωστό χαμόγελό του: «Τώρα θα μαλώσω την κα Μανωλάκου, γιατί οι περισσότεροι από αυτούς (σ.σ.: τους αριστερούς) έχουν περάσει από το ΚΚΕ. Εσείς υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τους έχετε διδάξει τον μαρξισμό-λενινισμό. Θα έπρεπε να τους έχετε εξηγήσει επιτέλους ότι οι κρατικές μεταβιβάσεις σε συνθήκες καπιταλιστικής λειτουργίας δεν αποτελούν αριστερή πολιτική. Θα έπρεπε να τους έχετε εξηγήσει ότι αυτό πάντα γίνεται σε συνθήκες κρίσης της οικονομίας, ακριβώς για να ισορροπήσει το οικονομικό σύστημα. Αν δεν τους τα έχετε μάθει αυτά, αλίμονό μου αν κάνω εγώ τώρα διδασκαλία μαρξισμού-λενισνισμού στον ΣΥΡΙΖΑ!» κατέληξε ο Μάκης Βορίδης προκαλώντας γέλια στην πτέρυγα των νεοδημοκρατών συναδέλφων του.