Μαρτίνς: «Ο πρόεδρος μου δίνει απόλυτη ελευθερία»

by news

Στην τριετή πορεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά και στην ελευθερία κινήσεων που του έδωσε ο ιδιοκτήτης της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης -με τον οποίο έχουν αναπτύξει μία ιδιαίτερη σχέση- αναφέρθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πορτογαλική ιστοσελίδα «Tribunaexpresso».

Αναλυτικά όσα τόνισε ο 51χρονος τεχνικός:

-Για τη συνεργασία του εδώ και τρία χρόνια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη:
«Πρόκειται για έναν πρόεδρο που είναι παθιασμένος με την ομάδα, μου δίνει πάντα απόλυτη ελευθερία για να έχω ηγετικό ρόλο στην ομάδα. Υπάρχει μία ασυνήθιστη υποστήριξη από τον πρόεδρο σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε εβδομαδιαίες συσκέψεις με τον Μαρινάκη. Δεν έχω αισθανθεί κάποια απογοήτευση εκ μέρους των οπαδών».

-Για τη στιγμή που ανέλαβε τον Ολυμπιακό το 2018:
«Όταν ανέλαβα κατάλαβα ότι έπρεπε να πάμε στο επόμενο βήμα. Η προηγούμενη χρονιά δεν πήγε καλά κι έλαβα λευκή επιταγή. Έφυγαν γύρω στους 20 παίκτες, που δεν είχαν αυτή τη φιλοδοξία και ήρθαν άλλοι που ανταποκρίθηκαν στην ταυτότητα και την κουλτούρα της ομάδας. Θυμάμαι τον Αβραάμ τον Τοροσίδη και τον Φετφατζίδη, τρεις διεθνείς με ιστορία στην Εθνική Ελλάδας που έπαιζαν στο εξωτερικό. Από τους 3, 4 γηγενείς πήγαμε στους 10, 11 ή 12. Επενδύσαμε στο μείγμα της εμπειρίας με νέους παίκτες που ήθελαν να ξεχωρίσουν».

-Για το ότι ξεπέρασε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς ως ο τεχνικός με τα περισσότερα ευρωπαϊκά ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα σπάσω το ρεκόρ του Μπάγεβιτς, τα πράγματα εξελίχθηκαν καλά».

-Για το μικρό χρόνο προετοιμασίας το περασμένο καλοκαίρι:
«Το πρόγραμμα μας υποχρεώνει να είμαστε πάντα σε θέση για να ανταγωνιζόμαστε. Δεν είχαμε -όπως και οι περισσότερες ομάδας -παρά μόνο 20 ημέρες προετοιμασίας. Πρακτικά δεν δουλέψαμε στο κομμάτι του παιχνιδιού».

-Για τους αντιπάλους του Ολυμπιακού στην Ελλάδα:
«Είναι πολύ φυσιολογικό οι περισσότεροι αντίπαλοι στην Ελλάδα να κλείνονται πίσω όταν παίζουν στο Καραϊσκάκης. Η ομάδα δεν δουλεύει μόνο με το επιθετικό πλάνο που έχει σχεδιαστεί, ούτε μόνο για να αμύνεται στα ευρωπαϊκά ματς. Από αυτή τη διαδικασία γίνεται δουλειά για όλες τις στιγμές, για να γνωρίζουμε τι θα κάνουμε. Είναι ο καρπός μιας μεγάλης εξέλιξης νέων παιδιών και η πρώτη σεζόν ήταν δύσκολη για να αντιληφθούν αυτό που ήθελα και να προσαρμοστούν σε αυτό που ζητήσαμε».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα