Μαίνεται ο οικογενειακός εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στη βιομηχανία Παυλίδη, τη μεγαλύτερη βιομηχανία μαρμάρων της Ελλάδας. Ο πόλεμος μπαίνει σε νέα φάση με το υπόμνημα που έστειλαν στο υπουργείο Ανάπτυξης οι πάλαι ποτέ μέτοχοι Χριστίνα και Κυριάκος Παυλίδης οι οποίοι κατηγορούν τον αδελφό τους Χριστόφορο για υφαρπαγή της εταιρείας. Για το θέμα διεξάγεται ήδη προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Δράμας η οποία διερευνά το ενδεχόμενο απάτης. 

Οι δύο πρώην μέτοχοι ισχυρίζονται ότι ο αδελφός τους μεθόδευσε την πώληση της εταιρείας στην ECM Partners τον περασμένο Μάρτιο προς 251 εκατ. ευρώ και τελικά κατάφερε να γίνει ο μοναδικός μέτοχος της. Ζητούν δε από το υπουργείο Ανάπτυξης να μπλοκάρει την συγχώνευση της εταιρείας Μάρμαρα Παυλίδη με την εταιρεία-όχημα, μέσω της οποίας ο Χριστόφορος Παυλίδης απέκτησε την επιχείρηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα παρουσιάζεται το πλέγμα των εταιρειών μέσα από τις οποίες, σύμφωνα με την Χριστίνα και τον Κυριάκο Παυλίδη, ο αδελφός τους κατάφερε να αποσπάσει τον πλήρη έλεγχο της βιομηχανίας μαρμάρων, κάτι που, όπως υποστηρίζουν, τους προκάλεσε οικονομική ζημιά άνω των 200 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με το υπόμνημα, στις 10η Μαρτίου 2023 το σύνολο των μετοχών της Παυλίδης Μονοπρόσωπη ΕΠΕ Μάρμαρα - Γρανίτες μεταβιβάζεται στην εταιρεία DOLIT AE μετά από προτροπή και εισήγηση του Χριστόφορου Παυλίδη. Το τίμημα της πώλησης ήταν 251.825.000 ευρώ, και σύμφωνα με τους καταγγέλοντες ήταν ένα τίμημα που υπολείπονταν από την πραγματική αξία της εταιρίας τουλάχιστον κατά  200.000.000 ευρώ. 

Σύμβουλος - διαχειριστής της DOLIT AE ορίσθηκε κατά την ίδρυση της ο Σάββας Λιασής, ο οποίος, ταυτόχρονα, ήταν και νόμιμος εκπρόσωπος της κυπριακής εταιρείας SIVEC LTD η οποία υπήρξε η μοναδική κατά τη σύστασή της μέτοχος της εταιρείας DOLIT. Η εταιρεία SIVEC LTD, συνεστήθη, με τη σειρά της, οκτώ ημέρες προτού η ίδια συστήσει την εταιρεία DOLIT ΑΕ με μετοχικό κεφάλαιο 1.000 ευρώ το οποίο αργότερα, με δύο διαδοχικές αυξήσεις, ανήλθε σε 3.000 ευρώ. Μοναδικός μέτοχος και ιδρυτής της SIVEC LTD υπήρξε η εταιρεία ARISTON ASSET MANAGEMENT LTD, η οποία έχει έδρα τη Σλοβενία.  Η εταιρεία ARISTON ASSET MANAGEMENT LTD είχε συσταθεί επτά ημέρες προτού η ίδια συστήσει τη SIVEC LTD, με μετοχικό κεφάλαιο 7.500 ευρώ και με μοναδικό μέτοχο της Σλοβενική εταιρεία ECM PΑRTNERS INC. 

Η ECM PARTNERS INC έχει έδρα στην ίδια ακριβώς διεύθυνση με την επίσης σλοβένικη ARISTON ASSET MANAGEMENT LTD, η οποία ήταν η μοναδική μέτοχος της SIVEC LTD, η οποία ήταν η μοναδική μέτοχος της DOLIT AE που κατέστη η μοναδική μέτοχος των Μαρμάτων Παυλίδης. 

Σύμφωνα με τους καταγγέλοντες, στις 25 Αυγούστου 2023, ο Χριστόφορος Παυλίδης απέκτησε το 100% των μετοχών της DOLIT AE, η οποία κατείχε το 100% των μετοχών της ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ. Στις 8 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους κατέστη μοναδικός μέτοχος και της SIVEC INVESTMENTS LTD. Σύμφωνα με το έγγραφο οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν ότι οι απορροφώμενες εταιρίες δημιουργήθηκαν εξαρχής απλά και μόνο για να χρησιμοποιηθούν τελικά για τη μετάβαση από ένα πλέγμα μετοχικών σχέσεων μεταξύ εταιριών, συνδεόμενων μεταξύ τους ώστε η εταιρεία να καταλήξει στον Χριστόφορο Παυλίδη. 

Τι υποστηρίζει ο Χριστόφορος Παυλίδης 

Ο Χριστόφορος Παυλίδης είχε κάνει λόγο για «κατασκευή των κατηγοριών που στηρίζεται στον παιδαριώδη ισχυρισμό ότι δήθεν εξαπατήθηκαν και πώλησαν τις μετοχές,που κατείχαν στην εταιρεία ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΑΕ ΜΑΡΜΑΡΑ ΓΡΑΝΙΤΕΣ σε τιμή πολύ χαμηλότερη της πραγματικής αξίας τους και ότι δήθεν δεν είχαν τα απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να έχουν γνώμη για την αγοραία αξία της εταιρείας. Πλην όμως οι προαναφερόμενοι κατείχαν επί σειρά ετών και μέχρι την πώληση των μετοχών τους κορυφαίες εκτελεστικές θέσεις ευθύνης στη διοίκηση όλων των εταιρειών του ομίλου (πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, αντιπρόεδρος), έχοντας πλήρη γνώση και πληροφόρηση για τις εταιρικές υποθέσεις. Άρα η όψιμη μετά από επτά μήνες και κακόβουλη επίθεση εναντίον μου εξυπηρετεί άλλους αθέμιτους σκοπούς, ενώ υποκινείται από ταπεινά αισθήματα ζηλοφθονίας»