«Καλυπτόμαστε από τη δήλωσή του. Αναγνώρισε το λάθος του για την παλιά του ανάρτηση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, οταν ρωτήθηκε σε εκπομπή του ΟΡΕΝ, για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με τον νέο υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Τσάφο και την παλαιότερη ανάρτησή του.

«Αναγνώρισε το λάθος του χωρίς αστερίσκους, η ανάρτησή του ήταν απαράδεκτη. Σέβεται τις διαχρονικές εθνικές θέσεις. Δεν πήγε να ανασκευάσει. Θεωρώ ότι ήταν ειλικρινής, αλλά ο κόσμος αξιολογεί τις πράξεις. Όλοι είμαστε περαστικοί σε αυτές τις θέσεις», σχολίασε ο κ. Μαρινάκης.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «το δημοσιονομικό κόστος είναι τεράστιο για μία τέτοια κίνηση. Δεν έχω καμία ενημέρωση επ’ αυτού. Πρέπει να κάνουμε πολλά ακόμη, δεδομένα και κοστολογημένα».

«Έχουμε μπροστά μας δύο χρόνια για να κερδίσουμε πολύ σημαντικά στοιχήματα και θα κριθούμε αυστηρά από τους πολίτες. Έγινε ένας ανασχηματισμός που συμβολίζει αρκετά πράγματα. Η κοινωνία ελάχιστα ενδιαφέρεται για τους ανασχηματισμούς, αλλά αντιπροσωπεύει μια περαιτέρω ανανέωση. Δεν είναι κάτι που από μόνο του λύνει προβλήματα.»

«Την ίδια ώρα όμως έχουμε
μια αντιπολίτευση τα μέλη της οποίας έχουν μετατραπεί σε ανακριτές, εισαγγελείς, πραγματογνώμονες, ελεγκτές νέων ανθρώπων στο υπουργικό συμβούλιο οι οποίοι παραιτούνται. Έχουμε κατηγορίες που περιέχουν μέσα μέχρι και οικογενειακή ευθύνη. Το ΠΑΣΟΚ αυτή τη λογική θα τη βρει μπροστά του.»

Γιά τον  κ. Δοξιάδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «Στην περίπτωση του, έχουμε έναν άνθρωπο
που έρχεται εκτός πολιτικής και κατά δήλωσή του, αλλά και όπως προκύπτει, έχει αθωωθεί. Τον αν ήταν σε μια εταιρεία που είχε αυτή την εμπλοκή με την επιτροπή ανταγωνισμού και μάλιστα το 2008, που τότε δεν υπήρχε το ΓΕΜΗ, είναι κάτι που ή πρέπει να έρθει κάποιος να στο πει ή να το δηλώσει ο ίδιος. Όταν λοιπόν ο κ. Δοξιάδης ειδοποιήθηκε για αυτό το σημαντικό πόστο, δεν μας αποκάλυψε κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζαμε λοιπόν. Γιατί αν γνωρίζαμε δε θα μπαίναμε σε όλη αυτή τη διαδικασία.»

«Ο κ. Γεραπετρίτης ήταν πράγματι τότε
δικηγόρος της επιτροπής ανταγωνισμού και ήταν κατά των καρτέλ. Στρέφεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού κατά του Δοξιάδη; Όχι. Κατά του Νομικού Προσώπου. Όποιος ξέρει από αυτές τις διαδικασίες, γνωρίζει ότι η Επιτροπή στρέφονται κατά του Νομικού Προσώπου χωρίς να μπαίνουν στη διαδικασία να στρέφονται ή και να γνωρίζουν -γιατί δεν είναι ότι παραστάθηκε ο κ. Δοξιάδης απ’ ό,τι γνωρίζω.»

«Αυτό δεν έχει να κάνει με την αντιδικία
. Ο κ. Γεραπετρίτης ήταν νομικός παραστάτης σε μία σειρά από υποθέσεις. Κάποιες από τις υποθέσεις στρέφονταν κατά Νομικών Προσώπων. Εγώ να δεχθώ ότι θυμόταν ο Γεραπετρίτης -το οποίο αντιλαμβάνεστε ότι είναι υπουργός Εξωτερικών, δεν είναι στο Μαξίμου-, θυμόταν μία από τις εκατοντάδες υποθέσεις που έχει χειριστεί κατά ενός Νομικού Προσώπου και να θυμόταν ότι ήταν εκεί και κάποιος, όπως ο κ. Δοξιάδης.»

«Αν έκανε αυτή τη σκέψη, είχε κάθε λόγο να το πει,
για να μην οδηγηθούμε σε αυτό το αποτέλεσμα της παραίτησης. Το ίδιο το αποτέλεσμα της παραίτησης και οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε κάποια ενημέρωση. Σας το λέω ρητώς και κατηγορηματικώς. Αντιστοίχως ο κ. Μυλωνάκης έβλεπε να περνάνε μπροστά του εκατοντάδες υποθέσεις. Είναι δεδομένο ότι ο μόνος τρόπος να το γνωρίζουμε είναι ο ίδιος, (σ.σ. ο Δοξιάδης), ο οποίος δεν το είπε. Θεωρώ ότι δεν θεώρησε σημαντικό να το πει.»