Σε μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις για την αγορά εργασίας, τις Ημέρες Καριέρας, που πραγματοποιήθηκε από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου παρέστη η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αττικής Β2 Μαρία Συρεγγέλα.

Η κυρία Συρεγγέλα μαζί με τον διοικητή της ΔΥΠΑ κ. Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον κ. Βασίλη Γεωργιάδη, υποδιοικητή ΔΥΠΑ, επισκέφθηκαν τα περίπτερα των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην εκδήλωση και συνομίλησαν με τους υπεύθυνους για τις εργασιακές ευκαιρίες που δίνονται τα τελευταία χρόνια σε ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν δουλειά, σύμφωνα με πηγές από τη Νέα Δημοκρατία.

Η κυρία Συρεγγέλα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «πρόκειται για μια σημαντική εκδήλωση που φέτος έχει σημειώσει και ρεκόρ συμμετοχών. Πολλές από τις επιχειρήσεις που λαμβάνουν μέρος είναι από τις κορυφαίες στον κλάδο που δραστηριοποιούνται. Τέτοιες διοργανώσεις δίνουν λύση στα αδιέξοδα ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν δουλειά, βγάζοντας τους από την ανεργία και εξασφαλίζοντάς τους μια θέση εργασίας ανάλογη με τα προσόντα τους και με αξιοπρεπείς απολαβές».

Σημειώνεται ότι η ΔΥΠΑ διοργανώνει τις πρώτες ημέρες καριέρας για το 2024 με περισσότερες από 200 επιχειρήσεις, που προσφέρουν 7.000 θέσεις εργασίας.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μέσω του οργανισμού 130.000 άνεργες και άνεργοι έχουν βρει δουλειά από το 2019, με το 60% να είναι γυναίκες.

Οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν δραστηριοποιούνται σε κλάδους όπως βιομηχανίες τροφίμων, φαρμάκων, καλλυντικών, επίπλων, αλουμινίου, τσιμέντου, δομικών προϊόντων, χρωμάτων και πλαστικών, τεχνικών κατασκευών, τηλεπικοινωνιών, πληροφορικής, χονδρικού και λιανικού εμπορίου, αυτοκινήτων, παροχής υπηρεσιών, μάρκετινγκ, υπεραγορών, εκδόσεων, εκπαίδευσης και κατάρτισης, υδατοκαλλιεργειών, μεταφορών, εστίασης και τουρισμού.