Η βουλευτής του νομού Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα, αναλαμβάνει υφυπουργός, στο νέο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με το σχήμα που θα έχει η νέα κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, εξελέγη βουλευτής Νομού Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουλίου 2019. Έχει υπάρξει στέλεχος της ΔΑΠ επί σειρά ετών και έχει διατελέσει στο παρελθόν αντιπρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Παμβώτιδος-Ιωαννίνων και αιρετό μέλος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων. Ακόμα, ήταν το μικρότερο ηλικιακά μέλος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, όταν ήταν 25 ετών και πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, στα 28 της.

Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε κοινοβουλευτικές επιτροπές όπως, στη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Επίσης έχει υπάρξει μέλος των παρακάτω υποεπιτροπών: Υποεπιτροπή για την καταπολέμηση της Εμπορίας και της Εκμετάλλευσης Ανθρώπων, Υποεπιτροπή για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία.

Η Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα γεννήθηκε στα Ιωάννινα στις 30 Ιουλίου 1985. Είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας στην «Προαγωγή της υγείας παιδιών και εφήβων» στην δημόσια υγεία, έχει αρθρογραφία στον τοπικό τύπο για θέματα υγείας και εργάζεται ως παιδίατρος στην 5η ΤΟ.Μ.Υ. Ιωαννίνων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλλικά και είναι παντρεμένη.