αστυνομικός (ο)

  1. αυτός που δεν υπάρχει «λίγα πράγματα είναι τόσο αστυνομικός όσο μια θέση πάρκινγκ στο Παγκράτι»,
  2. αυτός που έχει πάθος για τοστ και σάντουιτς «μωρέ, γυμνάζεται ο Γιώργος, αλλά είναι τόσο αστυνομικός που δεν μπορεί να χάσει κιλά»,
  3. εργαλείο εκτόνωσης, σάκος του μποξ «ο Νίκος θα περάσει πειθαρχικό επειδή πυροβόλησε στον αέρα για να μην αφήσει τους κουκουλοφόρους να τον λιντσάρουν ενώ η δουλειά του είναι να είναι αστυνομικός».

 

Η λατρεμένη χώρα των εγκληματιών

Αν γινόταν διαγωνισμός για την πιο φιλική για τους εγκληματίες χώρα, νομίζω πως η Ελλάδα θα έκανε περίπατο.

Και μόνο το προχτεσινό περιστατικό έξω από την ΑΣΟΕΕ αρκεί για να της χαρίσει την πρωτιά: αστυνομικός που εγκλωβίστηκε από συμμορία κουκουλοφόρων συνελήφθη επειδή πυροβόλησε στον αέρα για να γλιτώσει ενώ κανείς δεν πείραξε τους κουκουλοφόρους που ανενόχλητοι συνέχισαν το έργο τους.

Δεν ξέρω αν ορθώς πυροβόλησε ο αστυνομικός ή αν έπρεπε να κάτσει να λιντσαριστεί από τα χαϊδεμένα παιδάκια με τις κουκούλες, αλλά ξέρω ότι είναι βλακώδης μια νομοθεσία που επιβάλλει να συλλάβεις έναν αστυνομικό που χρησιμοποίησε το όπλο του προτού ακόμα διαπιστωθεί αν έπρεπε να το κάνει.

Είναι παλαβό να επιβάλλεις σε κάποιον να κουβαλάει όπλο και μετά να τον διαπομπεύεις ακόμα κι όταν το χρησιμοποιεί για να σώσει τη ζωή του. Από την άλλη, είναι τόσο μα τόσο ελληνικό.

 

Σωστή πεποίθηση

Σε «συστηματική δουλειά προπαγάνδας της κυβέρνησης να φοβηθεί ο κόσμος» απέδωσε η συντρόφισσα Πόπη μια πιθανή ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, λες και για «να φοβηθεί ο κόσμος» δεν αρκούν οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και η ανάμνηση των ετών 2015-2019.

Από ιδεολογικής απόψεως βέβαια η πεποίθηση της συντρόφισσας είναι απολύτως σωστή: όταν είσαι ο μοναδικός φορέας της μίας και απόλυτης αλήθειας, πώς είναι δυνατόν να φταις για τις αποτυχίες σου;

 

Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε…

Διάβασα ότι ένας συμπολίτης μπήκε σε κτήριο που στεγάζει δημόσιες υπηρεσίες στον Βόλο και ξεκίνησε να αυνανίζεται για να αποχωρήσει μετά τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων.

Ομολογώ ότι αρχικά δεν κατάλαβα γιατί μπορεί να διαμαρτυρήθηκαν οι εργαζόμενοι (θέλω να πω σε ένα γυμναστήριο θα γυμναστείς, σε ένα εστιατόριο θα φας, σε μια δημόσια υπηρεσία θα…), αλλά μετά σκέφτηκα ότι μπορεί ο τρόπος του συμπολίτη να ήταν κάπως ερασιτεχνικός και άρα ακατάλληλος για τον χώρο.

 

Μεγάλη κοροϊδία

Και σήμερα οι εργαζόμενοι (όχι και πολύ τις τελευταίες ημέρες) σε λεωφορεία και τρόλεϊ κάνουν στάση εργασίας και αναρωτιέμαι αν θα αποζημιωθούν τα συνήθη κορόιδα που πληρώνουν για μηνιαία κάρτα διαδρομών.

Φυσικά η ερώτησή μου είναι ρητορική καθώς ο λόγος ύπαρξης των κορόιδων είναι να πληρώνουν και όχι να εξυπηρετούνται ή πολύ περισσότερο να αποζημιώνονται.