fbpx

Μάνος Βουλαρίνος: Αλλάζει απόψεις η αλλαγή δουλειάς;

by pavlos

συγγνώμη (η)

 

  1. έκφραση μετανοίας για επιβλαβείς πράξεις, ή φράσεις, ή παραλείψεις, μεταμέλεια για λάθη «θα ζήταγα συγγνώμη αν κανείς μπορούσε να μου εξηγήσει πού έφταιξα και ποιον έβλαψα» 2. αυτό που δεν μπορεί να κάνει ένας αριστερός «ο Νίκος είναι αριστερός, πράγμα που σημαίνει ότι το να πει καλά λόγια για τον καπιταλισμό είναι συγγνώμη, σε αντίθεση με το να απολαμβάνει τα αγαθά του»

 

Γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την απαίτηση να ζητήσουν συγγνώμη οι σύντροφοι για τα παραμύθια που διέδωσαν σχετικώς με τη «μικρή Μαρία που πέθανε από δάγκωμα σκορπιού ανήμερα της γιορτής της στον Εβρο» και για τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον όποιου, ακόμα και διστακτικά, εξέφραζε τις αμφιβολίες του για το ολοφάνερο παραμύθι.

Συγγνώμη κανείς ζητάει όταν κάνει κάτι κατά λάθος, χωρίς πρόθεση. Οι σύντροφοι ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν και γι’ αυτό συνεχίζουν να το κάνουν: δυσφημούσαν και δυσφημούν συνειδητά τη χώρα προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη (παίρνω την καλή εκδοχή). Αλλά ακόμα κι αυτοί που δεν καταλάβαιναν τι έκαναν, πώς είναι δυνατόν να ζητήσουν συγγνώμη;

Στο μυαλό του ο αριστερός αγωνίζεται «για τον Ανθρωπο» και αδυνατεί να απολογηθεί σ’ αυτούς που, στο μυαλό του πάλι, αγωνίζονται για το κεφάλαιο. Στο μυαλό του, μονά-ζυγά είναι δικά του.

 

Το τέλος του τρόμου

Καλό είναι η κυβέρνηση να απαλλαγεί επιτέλους από τον τρόμο μην την πουν «δεξιά» και «ανάλγητη» έτσι ώστε να μην επαναληφθεί το θέαμα του υπουργού Μηταράκη να τρέχει πανικόβλητος στον Εβρο και κατηφής να δηλώνει «θα κινηθούμε ώστε να μπορέσει να βρεθεί το σώμα του παιδιού και να έρθει να ταφεί με αξιοπρέπεια από την οικογένειά της».

 

Αλλάζει απόψεις η αλλαγή δουλειάς;

Μπράβο στη συντρόφισσα Τσαπανίδου, η οποία με θάρρος είπε «η Human Rights είναι η οργάνωση που είχε δυσφημήσει την Ελλάδα στην υπόθεση των 38 μεταναστών διαδίδοντας ψέματα ότι υπήρχε και νεκρό παιδί» και «το “Spiegel” κατέβασε το ρεπορτάζ του, αλλά το κακό είχε γίνει. Η κοινή γνωμη της Γερμανίας είχε ήδη δηλητηριαστεί με αρνητικά αισθήματα κατά της Ελλάδας». Βέβαια αυτά τα είπε όταν παρουσίαζε δελτίο ειδήσεων, αλλά φαντάζομαι ότι η συντρόφισσα δεν αλλάζει απόψεις κάθε φορά που αλλάζει δουλειά.

 

Μπαμπέσικο χτύπημα

Πολλοί συνπαναθηναϊκοί απορούν με την κακή εικόνα που δείχνει η ομάδα μας στα τελευταία της παιχνίδια, αλλά οφείλω να τους πω ότι αυτή η ραγδαία πτώση στην απόδοση ήταν αναπόφευκτη από τη στιγμή που ο άχαστος σύντροφος Τσίπρας προέβλεψε ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα. Μόνη λύση να προβλέψει κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ.

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα