Σχολιάζοντας τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε δυο πολυεθνικές εταιρίες για αισχροκέρδεια, ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, υπογράμμισε στον ΑΝΤ1 ότι «ο αγώνας κατά της ακρίβειας, είναι απόλυτη προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό».

Απαντώντας στο ερώτημα αν η κυβέρνηση προτίθεται να υιοθετήσει νέα θετικά μέτρα για τους πολίτες, είπε ότι «έχει αποδείξει ότι πρώτο μέλημα της είναι η ενίσχυση των κοινωνικά ασθενέστερων και όχι μόνο. Η χρονιά δείχνει να πηγαίνει καλά δημοσιονομικά κι αν αυτό αποτυπωθεί και στο κλείσιμο της μετά από 2 μήνες, τότε η κυβέρνηση θα πράξει τι αυτονόητο».

Αναφερόμενος στη χθεσινή ένταση στη Βουλή και την κριτική που άσκησε ο πρωθυπουργός σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι «η επιχειρηματολογία της αντιπολίτευσης δεν αφορά το σήμερα αλλά το χθες. Δεν μπορεί να μιλάμε για την επιλογή διοικητών στο Δημόσιο και η αντιπολίτευση να επαναφέρει θέματα όπως τα Τέμπη και οι υποκλοπές. Αυτά τα θέματα αφενός έχουν περάσει στα χέρια της Δικαιοσύνης και αφετέρου έχουν κριθεί σε δυο εκλογικές διαδικασίες μέσα στους τελευταίους μήνες».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις που έχουν προκαλέσει οι επικείμενες αλλαγές στη φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, ο Μάκης Βορίδης διευκρίνισε ότι «δεν αποτελούν πρόσθετη φορολογία. Είναι μέτρα φορολογικής δικαιοσύνης και ισότητας», προσθέτοντας πως δεν είναι δυνατόν το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει εισοδήματα χαμηλότερα από αυτά που δηλώνει ένας εργαζόμενος με τον βασικό μισθό».